Shaw slaat terug na nieuwe kritiek van Mourinho: 'Ik lach er nu om'

Reacties

Luke Shaw heeft in aanloop naar de achtste finale op het EK tegen Duitsland teruggeslagen naar José Mourinho. De voormalige manager van Manchester United was uitermate kritisch op het spel van de Engelse linksback tegen Tsjechië (1-0). Shaw kan er inmiddels om lachen. 

Shaw slaat terug na nieuwe kritiek van Mourinho: 'Ik lach er nu om'
© Pro Shots
Tsjechië
Tsjechië
0 - 1
Engeland
Engeland

Het is al langer bekend dat Shaw en Mourinho niet met elkaar overweg konden. Sinds de Portugees in december 2018 werd ontslagen bij United, zit de carrière van de 25-jarige verdediger weer in de lift. Bondscoach Gareth Southgate beloonde hem met een plek in de selectie voor het EK, waar Shaw in de laatste twee groepsduels met Schotland en Tsjechië basisspeler was.

Mourinho was tijdens die laatste wedstrijd analyticus op de radio en noemde de spelhervattingen van Shaw 'dramatisch slecht'. Volgens de linksback vroegen zijn collega-internationals daarna zelfs wat het probleem van de Portugees is. 'Hij denkt overduidelijk veel aan mij', reageerde Shaw bij de BBC. 'Het is geen geheim dat we niet met elkaar overweg konden.'

Shaw, die benadrukt dat Mourinho een uitstekende trainer is, wil het verleden eigenlijk laten rusten. 'Ik probeer het achter me te laten, maar dat lukt hem duidelijk niet. Hij heeft het constant over me, wat ik vrij vreemd vind. Zelfs sommige jongens zeiden: Wat is zijn probleem? Waarom blijft hij over je praten?' De linksback vindt het echter niet moeilijk zijn oude trainer te negeren.

'Wat hij nu zegt is niets vergeleken met hoe het was, als ik eerlijk ben. Maar ik heb het allang achter me gelaten, ik ben enorm gegroeid. In de drie jaar met hem heb ik veel geleerd. Het kost me totaal geen moeite om hem te negeren, ik lach er nu om. Maar het is beter om het gewoon te negeren en door te gaan met mijn leven', aldus Shaw, die uitkijkt naar de kraker van dinsdag tegen Duitsland.

Duitsland
En natuurlijk hoopt Shaw dat Engeland eindelijk eens afrekent met de rivaal, na de gevoelige nederlagen op het WK 1990 en het EK 1996. 'Dat zou voor het hele land geweldig zijn. Het verleden is het verleden, wij als spelers willen ons eigen verhaal schrijven. Duitsland dinsdag verslaan zou een perfecte start zijn, we zouden de toon zetten voor de rest van het toernooi.'

Di 29 jun. 2021

Gerelateerde artikelen
Meer Engeland
Meer over Engeland
Meer L. Shaw
Meer over L. Shaw
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.