Sevilla kookt nog na van woede door rol arbitrage in Barça-comeback

Reacties

Waar Ronald Koeman dolgelukkig was na het bereiken van de Spaanse bekerfinale, hield Sevilla-trainer Julen Lopetegui een wrange nasmaak over aan de return van de halve finale tegen Barcelona (3-0). En dat had vooral te maken met de arbitrage.

Sevilla kookt nog na van woede door rol arbitrage in Barça-comeback
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
nv
3 - 0
Sevilla
Sevilla

Lopetegui toonde tijdens de wedstrijd al zijn woede richting scheidsrechter José Sánchez Martínez toen Fernando vlak voor het einde van de reguliere speeltijd van het veld werd gestuurd en moest ook na afloop tijdens de persconferentie op zijn lip bijten om niet te veel te zeggen over de arbitrage. In zijn ogen had Óscar Mingueza namelijk een tweede gele kaart moeten krijgen voor de penalty (die Sevilla vervolgens miste) die hij veroorzaakte.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Oordeel zelf maar', probeerde Lopetegui zich na afloop nog in te houden. 'Jullie hebben de momenten zelf gezien en kunnen ze net als ik beoordelen. Ik kan niet veel meer zeggen, omdat je weet dat ze ons kunnen bestraffen. Maar op het ontnemen van een duidelijke scoringskans staat een gele kaart', wees hij op de overtreding van Mingueza, die al geel had. 'En ik heb Lenglet op het videoscherm gezien, maar ze floten niet.'

Lopetegui doelde met die tweede opmerking op een vermeende handsbal van Clément Lenglet in het slot van de verlenging, waardoor Sevilla mogelijk nog een tweede penalty had verdiend en zich dus alsnog een plek in de finale had kunnen verschaffen. Dat de bal niet op de stip ging, leidde tijdens de wedstrijd al tot hevige protesten. Zo kreeg de al gewisselde Luuk de Jong rood. Ook werd een staflid van Sevilla weggestuurd.

De teleurstelling was dan ook groot in de kleedkamer van Sevilla, erkende Lopetegui. 'We hebben de wrede kant van het voetbal meegemaakt, omdat ons een plek in de finale is ontnomen. Waar we moeten de gifbeker leegdrinken, want het was een bittere en treurige avond. Maar ik heb weinig aan te merken op mijn ploeg. Met tien man hebben we een ongelooflijke inzet getoond, we verdienden het om door te gaan', besloot de oud-doelman.

Rakitic
Ook Ivan Rakitic (ex-Barça) vond dat de arbitrage zijn stempel op de wedstrijd drukte. De Kroaat was vooral boos dat de handsbal van Lenglet niet werd bestraft. 'Er zijn zoveel camera's en hulpmiddelen, het is soms moeilijk de beslissingen te begrijpen. Ze hebben vandaag de wedstrijd, en de weg naar de finale, beïnvloed. En dat doet veel pijn', zei de Kroatische middenvelder. 'Het team heeft gevochten en verdiende het niet dat de wedstrijd zo eindigde.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Sevilla
Meer over Sevilla
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.