Koeman trots en dolgelukkig: 'Mijn beste avond als trainer van Barcelona'

Reacties

Ronald Koeman kon zijn geluk niet op nadat Barcelona woensdagavond dankzij een comeback in de return tegen Sevilla toch nog de finale van het Spaanse bekertoernooi bereikte. De trainer was apetrots op wat zijn ploeg liet zien in de halve finale.

Koeman trots en dolgelukkig: 'Mijn beste avond als trainer van Barcelona'
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
nv
3 - 0
Sevilla
Sevilla

Barcelona moest een 2-0 achterstand uit de heenwedstrijd wegpoetsen, maar slaagde daar wonderwel in. Eerst dwong Gerard Piqué met een rake kopbal in de extra tijd een verlenging af, waarna Martin Braithwaite een plek in de finale veiligstelde: 3-0. 'Ik ben meer dan honderd procent trots op mijn spelers', jubelde Koeman na afloop daarom tegenover Spaanse media.

En dat komt vooral door de manier van spelen. 'De manier waarop wij spelen is het moeilijkst: de tegenstander de hele wedstrijd onder druk zetten. Onze inzet was ongelooflijk, ook de manier waarop we zonder bal speelden', verklaarde Koeman zijn geluk. 'Ik ben trots op hoe we de laatste weken hebben gespeeld, hoe we Sevilla onder druk zetten. Onze mentaliteit wordt steeds beter.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

En dus was Koeman heel tevreden. 'Als trainer kan ik niet meer vragen dan wat we vanavond hebben gezien. Dit was mijn beste avond als Barça-coach. Het was ongelooflijk, ik ben heel blij', vervolgde de ex-bondscoach van Oranje, die vindt dat zijn ploeg een plek in de finale verdiende. 'We waren in beide wedstrijden de betere ploeg, maar vandaag was speciaal. We verdienen het om de finale te spelen.'

En dus houdt Barcelona zicht op een prijs. 'Dit is een heel belangrijk resultaat voor de club en voor mij', stelde Koeman, die verder lovend was over Marc-André ter Stegen ('een geweldige keeper die weet hoe hij penalty's moet stoppen') en zich realistisch toonde toen hem werd gevraagd of dit een voorproefje was van een comeback tegen Paris Saint-Germain. '2-0 is niet makkelijk, maar 1-4 is een ander verhaal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.