Barcelona brengt Koeman in extase met remontada in bekertoernooi

Reacties

Barcelona is er woensdagavond in geslaagd om de finale van het Spaanse bekertoernooi te bereiken. Gerard Piqué sleepte in de absolute slotfase een verlenging uit het vuur tegen Sevilla en in het extra halfuur werd Martin Braithwaite de gevierde man.

Barcelona brengt Koeman in extase met remontada in bekertoernooi
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
nv
3 - 0
Sevilla
Sevilla

Barcelona moest in eigen huis een 2-0 nederlaag uit de heenwedstrijd goedmaken en werkte zondag alvast aan het zelfvertrouwen, door in de competitie met 0-2 te winnen van Sevilla. Koeman koos in dit duel voor een 3-5-2-formatie en dat experiment beviel zo goed, dat Barcelona ook woensdag weer met drie centrumverdedigers aan de aftrap verscheen. Sergino Dest speelde op de rechterflank, Frenkie de Jong stond zoals gewoonlijk op het middenveld. Aan de kant van Sevilla verscheen Luuk de Jong samen met Youssef En-Nesyri voorin.

Net als afgelopen zondag had Barcelona veelvuldig balbezit en loerde Sevilla vooral op countermogelijkheden. De thuisploeg had al wat mogelijkheden onbenut gelaten (onder meer via Pedri, die zondag nog geblesseerd raakte maar woensdag verrassend genoeg gewoon kon spelen), voordat Ousmane Dembélé de score in de twaalfde minuut opende. De Fransman maakte de bekerwedstrijd met een heerlijke uithaal weer écht spannend.

Barcelona ging meteen op zoek naar meer, in een openingsfase waarin Frenkie de Jong het constant aan de stok had met scheidsrechter José María Sánchez Martínez. De arbiter weigerde onder meer om De Jong een strafschop te geven na een duel met Diego Carlos. De druk op het doel van Sevilla werd steeds meer opgevoerd en Pedri schoot net naast, voordat Marcos Acuña een van richting veranderde inzet van Lionel Messi maar net voor de doellijn weghaalde.

© Pro Shots

Ook in de tweede helft bleef Barcelona veelvuldig in balbezit en jagen op de tweede treffer. Luuk de Jong liep maar als een toeschouwer op het veld en werd na ruim een uur naar de kant gehaald bij een driedubbele wissel, waarbij onder meer Karim Rekik in de ploeg kwam. Hij moest Sevilla helpen om de positieve marge te verdedigen en kwam met de schrik vrij toen een geweldige volley van Jordi Alba op de lat uiteen spatte.

Sevilla kwam nauwelijks van de eigen speelhelft af, maar toen dat twintig minuten voor tijd wel een keer gebeurde, verdienden de bezoekers direct een penalty. Lucas Ocampos ging na onhandig ingrijpen van Óscar Mingueza naar de grond en verscheen zelf achter de bal voor de strafschop die volgde. De inzet van de Argentijn werd gepakt door Marc-André ter Stegen, die Barcelona daarmee in leven hield. Zijn ploeg kreeg hierna echter lange tijd geen echte kansen meer.

Sevilla leek stand te houden, maar in de laatste actie van de reguliere speeltijd ging het toch nog mis voor de Andalusiërs. Invaller Antoine Griezmann vond Piqué, die wel erg veel ruimte had en de 2-0 binnenkopte. Zo volgde er opnieuw een verlenging voor Barcelona, alweer de vijfde (!) van 2021. De ploeg van Koeman ging met een mannetje meer het extra halfuur in, want vlak voor de treffer van Piqué had Sevilla-middenvelder Fernando zijn tweede gele kaart gekregen.

In de extra speeltijd duurde het niet lang voordat Barcelona de derde goal te pakken had. Braithwaite kopte na een uitstekende voorzet van Alba raak en bezorgde zijn ploeg daarmee een plek in de Copa del Rey-finale. Donderdag wordt duidelijk welke ploeg daarin de tegenstander zal zijn: Levante of Athletic Bilbao. Bij Sevilla is de frustratie groot. De gewisselde Luuk de Jong kreeg vanwege geklaag over het optreden van de arbitrage nog een rode kaart te zien.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.