Barcelona heeft wéér een bekerescape nodig na opdoffer in Sevilla

Reacties

Barcelona heeft een volgende bekerontsnapping nodig om de finale van het toernooi om de Copa del Rey nog te bereiken. De ploeg van trainer Ronald Koeman ging woensdagavond in de heenwedstrijd van de halve finale pijnlijk onderuit bij Sevilla, waardoor dat een pittig karwei wordt.

Barcelona heeft wéér een bekerescape nodig na opdoffer in Sevilla
© Pro Shots
Sevilla
Sevilla
2 - 0
Barcelona
Barcelona

Voor Barça was het de tweede wedstrijd in Sevilla in een paar dagen tijd: zondagavond wonnen de Catalanen in La Liga namelijk nog bij Real Betis (2-3). In dat duel viel De Jong al vroeg in voor de geblesseerd geraakte centrumverdediger Ronald Araújo, de ex-Ajacied ging toen ook centraal achterin spelen en maakte grote indruk op de Spaanse media, maar mocht woensdag 'gewoon' weer op het middenveld spelen van Koeman.

De ex-bondscoach van Oranje had ook een basisplaats voor Lionel Messi, die tegen Betis als invaller nog het verschil maakte. Dit keer kon de Argentijn echter niet voor een zege zorgen. Integendeel: Barcelona ging onderuit. Voor rust slalomde verdediger Jules Koundé zich een weg door de Catalaanse defensie, waarna hij de bal hard achter Marc-André ter Stegen schoot.

Dat leek lange tijd de enige goal van de wedstrijd te worden, tot vreugde van de ploeg van invallers Karim Rekik, Luuk de Jong en Nemanja Gudelj. In de slotfase werd het echter nog mooier voor het trio met een Eredivisie-verleden, toen de doorgebroken Ivan Rakitic tegen zijn oude ploeg zeer overtuigend scoorde. Hij ontsnapte aan buitenspel en beukte de 2-0 tegen de touwen.

Eindelijk thuis
Daarmee maakte hij de bekerklus voor Koeman en co bijzonder lastig. Dat is Barcelona echter wel gewend. Dit seizoen had de grootmacht in het Copa del Rey-toernooi al een verlening nodig tegen Cornellà, tegen Rayo Vallecano was De Jong vervolgens pas laat de matchwinner, waarna ook de kwartfinale tegen Granada pas na een spectaculaire verlenging werd beslist. Nu heeft Barça dus wéér een bekerontsnapping nodig. Op 3 maart staat de return op de rol, dan moet Barça de 2-0 zien weg te poetsen.

Klein voordeel: dan mag de ploeg eindelijk weer eens thuis spelen. Inclusief de verloren bekerclash van woensdag speelde de ploeg van Koeman slechts twee van de laatste veertien (!) wedstrijden in Camp Nou. Ook de komende vier duels mag Barcelona weer op eigen veld spelen: drie keer in La Liga én in de Champions League, tegen Paris Saint-Germain. Daarna wacht het competitiebezoek aan Sevilla, dat een paar dagen later dus voor de beker naar Catalonië komt.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.