Fenomeen Mbappé legt Barcelona in Camp Nou op de pijnbank

Reacties

Barcelona heeft andermaal tegen PSG een remontada nodig om niet al in de achtste finale van de Champions League te sneuvelen. Kylian Mbappé zette in Camp Nou Lionel Messi in de schaduw.

Fenomeen Mbappé legt Barcelona in Camp Nou op de pijnbank
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
1 - 4
PSG
PSG

Na enkele trainingen was Ronald Koeman al overtuigd. Gerard Piqué mocht dan drie maanden geen wedstrijd door knieproblemen hebben gespeeld, hij was in de ogen van de Nederlandse trainer klaar om als basiskracht zijn rentree te maken tegen PSG. De aanwezige ervaring had het gewonnen van het gebrek aan wedstrijdritme.

De keuze voor Piqué betekende ook dat Frenkie de Jong op zijn vertrouwde plek op het middenveld kon spelen. Het was juist de Oranje-international die halverwege de eerste helft aan de basis stond van de Catalaanse tastbare openingszet. Weggestuurd door Messi dook hij gevaarlijk op in het strafschopgebied van PSG, waar hij door Layvin Kurzawa ten val werd gebracht. Die door PSG betwiste beslissing van Björn Kuipers, die zich gesteund wist door de VAR, leidde tot de 1-0. Messi maakte vanaf elf meter geen fout.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het antwoord van de Parijse grootmacht liet niet lang op zich wachten en kwam van Mbappé. De Franse international speelde zich na een zeer slim passje van Marco Verratti in de kleine ruimte knap vrij om vervolgens de bal van dichtbij in het dak van het doel te knallen.

De gelijkmaker was een bewijs voor de grootse kwaliteiten van Mbappé maar ook voor de kwetsbaarheid van de Barcelona-defensie. De aanwezigheid van Piqué was niet het gewenste antwoord. De (gemiste) kansen van Mauro Icardo en Kurzawa lieten zien dat PSG de ruimte vond in de laatste linie van de thuisploeg.

Aan de andere kant hadden de gasten het achterin evenmin helemaal op orde getuige de mogelijkheden van Antoine Griezmann en Ousmane Dembélé. De twee Franse aanvallers schatten hun kansen onvoldoende op waarde om doelman Keylor Navas voor een tweede keer het nakijken te geven.

In de tweede helft maakte Mbappé in Camp Nou de meeste indruk bij het controlerende PSG. Bij vlagen was hij onhoudbaar. Na ruim een uur werd hij ook de beul van Barcelona. Piqué probeerde na een voorzet van Alessando Florenzi nog wel voor opruiming te zorgen, maar daarbij belandde de bal voor de voeten van Mbappé; 1-2.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Vijf minuten later maakte Moise Kean met een rake kopbal bij de tweede paal de uitgangspositie voor PSG nog mooier, voordat Mbappé het Catalaanse leed in de slotfase vergrootte. De Franse kampioen zal ondanks de ruime marge niet helemaal gerust zijn op een positieve afloop, met in het achterhoofd de legendarische ontsnapping van Barcelona in 2017. Over drie weken zijn voor de return in Parc des Princes mogelijk ook de in Camp Nou afwezige Neymar en Ángel Di María weer beschikbaar.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.