Sevilla gaat transferrecord verpulveren voor André Silva

Reacties

Sevilla gaat de optie tot koop op André Silva lichten. De Portugese aanvaller, die dit seizoen wordt gehuurd van AC Milan, wordt daarmee verreweg de duurste aankoop in de clubhistorie.

Sevilla gaat transferrecord verpulveren voor André Silva

Dat laat technisch directeur Joaquín Caparrós donderdag weten in Spaanse media. Silva heeft dit seizoen bij Sevilla zijn sterke prestaties bij FC Porto (24 goals in 58 duels) een vervolg gegeven door al zeven keer te scoren in La Liga. De fans van de Andalusiërs hoeven volgens Caparrós niet te vrezen dat de 23-jarige spits slechts een jaar te bewonderen is in Estadio Sánchez Pizjuan.

'Ik kan de fans gerust stellen, de speler zal bij ons blijven en een meerjarig contract krijgen', vertelt de 55-jarige Spanjaard, begin deze eeuw nog trainer van Sevilla, over de transferplannen. 'We hebben de mogelijkheid om de speler hier te houden. Milan kan zeggen wat het wil, zoals er ook veel andere clubs zijn die hem willen, maar niemand kan iets doen.'

Sevilla heeft immers een optie tot koop van 38 miljoen euro, het bedrag waarvoor Milan de 31-voudig international van Portugal vorig jaar nog overnam van FC Porto. Caparrós laat weten dat de huidige nummer twee van Spanje daar hoe dan ook gebruik van gaat maken. 'Aan het einde van seizoen, of misschien zelfs eerder, maar we zullen hem lichten.'

Daarmee wordt Silva, die in zijn eerste seizoen bij Milan alleen in de Europa League zijn scoringsdrift liet zien, verreweg de duurste speler in de clubhistorie. Het transferrecord staat nu nog op naam van de Colombiaanse spits Luis Muriel, die in 2016 voor 21,5 miljoen euro overkwam van Sampdoria. Afgelopen zomer kostte Quincy Promes een half miljoen minder.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.