Seuntjens met eerste goal direct matchwinner in Japan

Ralf Seuntjens heeft in zijn derde wedstrijd voor het Japanse FC Imabari een cruciale rol gespeeld. De 33-jarige spits maakte in de uitwedstrijd tegen Kamatamare Sanuki zijn eerste goal en bezorgde de derdedivisionist daarmee de overwinning: 0-1.

Seuntjens stapte eind maart over van NAC Breda naar Japan om een langgekoesterde wens in vervulling te laten gaan met een avontuur in Azië. De Nederlander stond begin april direct in de basis tegen Kitakyashu (3-0 nederlaag) en mocht vorige week invallen tegen Tegevajaro Miyazaki.

Maandagochtend (Nederlandse tijd) begon Seuntjens opnieuw op de bank in de uitwedstrijd tegen Kamatamare. Toen het in de rust nog 0-0 stond, kwam de spits in het veld voor de Braziliaan Indio. Binnen twintig minuten had Seuntjens zijn goal te pakken.

Imabari staat na acht wedstrijden op de zesde plek in de Derde Divisie van Japan.

Lees op VI PRO een interview met Ralf Seuntjens, die vertelt waarom hij zo graag het avontuur in Japan wilde aangaan. 'Ik ben de eerste Nederlandse staatsburger die in Imabari woont. Dat heb ik gecheckt ja, het klopt.'