Sensationele Miedema schrijft geschiedenis in Engeland

Reacties

Vivianne Miedema heeft een indrukwekkend record op haar naam geschreven bij Arsenal. De spits staat al op zestien doelpunten in The FA's Women's Super League, nog nooit maakte een speler meer goals in de Engelse competitie.

Sensationele Miedema schrijft geschiedenis in Engeland

Het oude record stond op naam van Ellen White, die vorig seizoen namens Birmingham City goed was voor vijftien doelpunten. Met nog zeven wedstrijden te gaan heeft Miedema dat record al uit de boeken geschoten. De Oranje Leeuwin lijkt dan ook op weg naar nog meer goals.

Het record van White sneuvelde toen Miedema al na twee minuten trefzeker was in de uitwedstrijd van Arsenal bij Reading (3-0). De spits was niet de enige Nederlander in de basis bij Arsenal, ook Dominique Bloodworth en Daniëlle van de Donk speelden mee. Keeper Sari van Veenendaal bleef op de bank.

Miedema staat met Arsenal tweede in de Engelse competitie, maar heeft minder verliespunten dan koploper Manchester City. Die ploeg heeft weliswaar één punt meer, maar speelde ook een wedstrijd meer.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Arsenal
Meer over Arsenal
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.