Seksfeestrel blijft SK Brann achtervolgen: spelers komen met verklaring

Reacties

De rel over een seksfeestje waar spelers aan deelnamen blijft de gemoederen bezighouden bij SK Brann. De Noorse club stuurde een van de spelers de laan uit en zag er twee zelf vertrekken. De andere negen spelers kwamen maandagavond met een statement.

Seksfeestrel blijft SK Brann achtervolgen: spelers komen met verklaring
© Imago

Het is inmiddels alweer twee weken geleden dat twaalf spelers van Brann in de fout gingen. Volgens lokale media gingen zij na een etentje met een deel van de selectie naar een nachtclub. Vanuit daar vertrokken ze in het gezelschap van vier vrouwen naar het stadion van Brann. Ze dachten slim te zijn door hun mobiele telefoons niet mee te nemen, maar de bewakingscamera's legden beelden vast van 'stoeiactiviteiten op het veld en in de kleedkamer'.

Sindsdien gebeurde er veel bij Brann. Kristoffer Barmen, die al sinds zijn jeugd bij de Noorse club speelt, werd op staande voet ontslagen. In samenspraak met zijn advocaat overweegt hij een rechtszaak aan te spannen tegen Brann. Doelman Mikkel Andersen besloot zijn contract te ontbinden vanwege de reacties die hij ontving na het incident in het stadion. Daarnaast gingen Brann en verdediger Vegard Forren uit elkaar.

De overgebleven negen spelers brachten maandag een statement naar buiten op de clubwebsite van Brann waarin ze berouw tonen, maar ook tegenspreken wat er in de media over hen is geschreven. 'We hebben een fout gemaakt. We begrijpen volledig dat dit voor woede heeft gezorgd en bieden iedereen die Brann en het Noorse voetbal lief heeft onze excuses aan.'

'Tegelijkertijd willen we benadrukken dat we ons niet herkennen in veel van de berichten in de media en geruchten op sociale media', vervolgen de spelers. 'We distantiëren ons volledig van de berichten dat we drugs zouden hebben gebruikt. We hebben alcohol gedronken, maar er zijn geen drugs in het spel geweest. We zijn vanaf het begin open geweest tegenover de club. Het is nu een persoonlijke zaak geworden waarop we verder niet meer zullen reageren. We hopen dat men dit begrijpt.'

Brann staat ondertussen onderaan in de Noorse competitie. De negen spelers die het statement hebben ondertekend, zijn weer in genade aangenomen. Ze verloren afgelopen zaterdag met 3-1 van Strømsgodset.

Eliteserien

Stand Eliteserien 2021

Noorwegen

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
13
Odd
30
8
9
13
44-58
-14
33
14
SK Brann
30
5
11
14
38-55
-17
26
15
Stabæk IF
30
6
7
17
35-62
-27
25
16
Mjøndalen
30
4
10
16
33-52
-19
22
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer SK Brann
Meer over SK Brann
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.