Probleemweek voor AZ-opponent Brann: 'Maar we hebben niks te verliezen'

Reacties

SK Brann kende een alles behalve goede week in aanloop naar de return tegen AZ in de voorronde van de Conference League. De Noorse ploeg had te maken met meerdere ziektegevallen. Ook trainer Eirik Horneland zat korte tijd thuis.

Probleemweek voor AZ-opponent Brann: 'Maar we hebben niks te verliezen'
© Pro Shots
SK Brann
SK Brann
ns
3 - 3
AZ
AZ

Voor AZ was de 1-1 in eigen huis in de heenwedstrijd een behoorlijke tegenvaller, maar voor Brann was het een opsteker. Heel lang konden de Noren niet genieten van dat resultaat, want in de dagen erna werd de selectie geteisterd door ziekte.

Aanvoerder Sivert Heltne Nilsen, Fredrik Pallesen Knudsen en Niklas Castro keerden dinsdag terug op de training. Trainer Horneland en verdediger Ruben Kristiansen lieten zich woensdag pas weer zien. 'Het was geen optimale week', gaf de oefenmeester toe tijdens zijn persconferentie.

Brann weet dat het heel lastig wordt om AZ uit te schakelen. 'Maar we hebben niks te verliezen tegen een club die vorig seizoen nog in de halve finale van dit toernooi stond. We zijn niet nerveus, we kijken er juist naar uit', vertelde Nilsen.

De laatste keer dat Brann in een Europees hoofdtoernooi stond was in 2007, toen de groepsfase van de UEFA Cup werd bereikt. 'Nu de groepsfase halen zou een enorme prestatie zijn van een team dat vorig seizoen nog op het tweede niveau speelde in Noorwegen', besloot Horneland.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.