Flets AZ is nog niet klaar met Noorse promovendus

Reacties

AZ heeft zichzelf donderdag nog geen geweldige dienst bewezen. De ploeg van Pascal Jansen kwam in het eigen AFAS Stadion niet verder dan 1-1 tegen het Noorse SK Brann in de play-offs van Conference League. Niklas Castro opende de score, Pantelis Hatzidiakos kopte de eindstand op het bord.

Flets AZ is nog niet klaar met Noorse promovendus
© Pro Shots
AZ
AZ
1 - 1
SK Brann
SK Brann

Brann, dat vorig jaar nog actief was op het tweede niveau in Noorwegen en zijn Europese ticket veroverde door het bekertoernooi te winnen, presenteerde zich in Alkmaar als een fris, attractief team. Jens Odgaard was de eerste die kon dreigen, maar daarna kropen de bezoekers uit hun schulp. Frederik Børsting stuitte op doelman Mathew Ryan, Bård Finne schoot via Riechedly Bazoer naast. Veel had de eerste helft verder niet om het lijf in de reünie van de van Brann gekomen aanwinst David Møller Wolfe met zijn oude ploeggenoten.

Na rust werd het iets beter aan de kant van de Noord-Hollanders. Vangelis Pavlidis veranderde een schot onbedoeld van richting, doelman Matias Dyngeland had grote moeite om te bal te keren. Dani de Wit kopte even later op het dak van het doel, maar na een uur werd het stadion opgeschrikt. Balverlies van Pavlidis leidde een tegenstoot in, Castro velde het vonnis: 0-1.

AZ gooide pas toen de schroom van zich af. Invaller Mayckel Lahdo loste een venijnig schot, Dyngeland kon het nog net keren. Enkele minuten later was hij toch geslagen: een rebound belandde op luttele meters van het doel op het hoofd van aanvoerder Hatzidiakos, die voor 1-1 zorgde. Daar bleef het echter wel bij: AZ moet volgende week in het Noorse Bergen aan de bak tegen Brann, dat hier erg goed voor de dag kwam.

Voor coach Jansen werd het een gedenkwaardige avond, hij onttroonde Gertjan Verbeek als AZ-coach met de meeste Europese duels. Jansen vestigde dat record vooral vorig seizoen, met een imponerende run naar de halve finale van dit toernooi. Om zijn leiderspositie te verstevigen is er volgende week een goed resultaat nodig.

Bekijk hier al onze video's
Meer AZ
Meer over AZ
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.