Seedorf sleept punt uit het vuur ondanks kortsluiting bij debutant

Deportivo La Coruña heeft weer een puntje bij mogen schrijven in de strijd tegen degradatie uit de Primera División. De ploeg van trainer Clarence Seedorf speelde met tien man gelijk tegen Eibar: 1-1.

Voorafgaand aan de wedstrijd besloot Seedorf om doelman Rubén Martínez te vervangen door Maksym Koval en die keuze kwam hem duur te staan, want de debutant speelde een zeer ongelukkige wedstrijd. In de elfde minuut maakte de van Dinamo Kiev gehuurde keeper een enorme inschattingsfout bij een voorzet van Fabián Orellana vanaf de rechterkant, waardoor Takashi Inui eenvoudig kon scoren.

Het was sowieso een wedstrijd van de doelmannen, want in de 33ste minuut kwam de thuisclub op gelijke hoogte door een eigen doelpunt van Marko Dmitrovic. Een kopbal van Florin Andone kwam tegen de paal, waarna deze via de grabbelende keeper over de doellijn ging. Het was de eerste treffer van Deportivo La Coruña onder Seedorf, die tegen Eibar voor de vijfde keer op de bank zat bij de Galiciërs.

Lang kon Deportivo niet genieten van de gelijkmaker, want zes minuten later kreeg Koval een directe rode kaart. De doelman speelde de bal te ver voor zich uit en haalde ver buiten het strafschopgebied Joan Jordán neer. Dat was een enorme tegenvaller voor Seedorf, die met een man minder besloot voor het gelijkspel te gaan. Eibar kreeg de bal, Deportivo beperkte zich tot verdedigen.

Met tien tegen elf slaagde Deportivo erin om het gelijkspel over de streep te trekken. Het was voor Seedorf het tweede punt sinds zijn aanstelling, waardoor zijn ploeg na 27 duels nu negentien punten heeft. Dat zijn er zes meer dan hekkensluiter Malaga dat mede door een treffer van Nordin Amrabat met 2-0 verloor bij Leganés. De achterstand op de veilige nummer zeventien Levante is één punt, maar die club heeft nog een wedstrijd tegoed.