Seedorf ploetert door gemiste strafschop verder in La Liga-kelder

Reacties

Clarence Seedorf heeft vrijdagavond zijn eerste punt gepakt met Deportivo La Coruña. De degradatiekandidaat schiet in La Liga echter niet heel veel op met het 0-0 gelijkspel tegen Espanyol.

Seedorf ploetert door gemiste strafschop verder in La Liga-kelder

Seedorf kende een tegenvallend begin als trainer van Deportivo. Zowel tegen middenmoter Real Betis als tegen de opgekrabbelde concurrent Alavés werd met het kleinst mogelijke verschil verloren (0-1 en 1-0). De hoop was dat er tegen Espanyol de eerste zege zou komen, maar dat moest dan wel gebeuren zonder de geschorste Zakaria Bakkali.

Na een evenwichtige eerste helft leek het bevrijdende moment er na ruim een uur eindelijk te komen voor de thuisploeg. Lucas Pérez werd neergehaald in het strafschopgebied en ging bij de strafschop zelf achter de bal staan. De Arsenal-huurling koos voor een schot in de linkerhoek en vond daar Espanyol-doelman Diego López op zijn weg.

Seedorf zag zijn ploeg nog enkele kansen krijgen en liet zijn aanwinst en oud-ploeggenoot Sulley Muntari (ex-AC Milan) nog debuteren, maar het mocht niet baten. Zo is Deportivo, dat in de slotfase nog de lat raakte, na drie wedstrijden tegen niet de zwaarste tegenstanders ogenschijnlijk nog weinig opgeschoten met de trainerswissel. Seedorf neemt het in de komende speelronde met Deportivo in Madrid op tegen Getafe.

De stand van zaken onderin La Liga. De drie onderste ploegen degraderen aan het einde van het seizoen rechtstreeks.
De stand van zaken onderin La Liga. De drie onderste ploegen degraderen aan het einde van het seizoen rechtstreeks.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.