Tik na tik voor Seedorf bij wegzinkend Deportivo

Reacties

Ook de vierde wedstrijd onder Clarence Seedorf in La Liga heeft Deportivo La Coruña niet gewonnen. De degradatiekandidaat ging woensdagavond op bezoek bij Getafe met 3-0 onderuit.

Tik na tik voor Seedorf bij wegzinkend Deportivo

Door die uitslag wacht Seedorf ook nog altijd op de eerste goal van zijn ploeg. Toch was er aan offensief ingestelde spelers wederom geen gebrek bij de bezoekers. Zakaria Bakkali keerde na een schorsing te hebben uitgezeten terug in de basis en dat ging ten koste van Florin Andone. Seedorfs aanwinst Sulley Muntari maakte zijn basisdebuut in het kletsnatte Coliseum Alfonso Pérez.

Door de vele regen was combinatievoetbal bijna onmogelijk in de voorstad van Madrid. Deportivo werd ook amper dreigend, voor rust was er geen enkel schot op doel en vlak voor de pauze ging het ook nog defensief mis. Getafe maakte bij een aanval optimaal gebruik van de ruimte achter de verdediging en Ángel gaf vlak voor de doellijn het laatste zetje: 1-0. Even later verdubbelde de middenmoter al de marge, met dank aan Eneko Boveda. De Deportivo-verdediger werkte de bal bij een voorzet ongelukkig in eigen doel.

Jorge Molina nam in de 82ste minuut het laatste beetje spanning weg met de 3-0. De ploeg van Seedorf heeft nu één punt uit de vier wedstrijden sinds de komst van de coach. Deportivo staat negentiende en moet een gat van twee punten zien te overbruggen ten opzichte van nummer zeventien Levante, dat donderdagavond nog speelt tegen Alavés.

Goed nieuws
Er is wel een lichtpuntje voor Seedorf, druk van onderaf is er namelijk amper. Hekkensluiter Málaga ging woensdagavond opnieuw onderuit, dit keer in eigen huis tegen Sevilla door een goal van Joaquín Correa (0-1). De nummer twintig van Spanje moet een kloof van vijf punten zien te overbruggen.

Overige uitslag
Athletic de Bilbao – Valencia: 1-1

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.