Scorende Dost valt uit en ziet Sporting punten verspelen

In Portugal heeft Sporting Lissabon geen goede zaken gedaan in de top van de Primeira Liga. Dankzij een 2-2 gelijkspel tegen subtopper Sporting Braga raakt de ploeg verder uit het zicht van koploper FC Porto. Bas Dost zette zijn ploeg in de tweede helft op voorsprong, maar viel even later uit met een blessure.

Dost pakte zijn moment in de 66ste minuut. Bruno Fernandes brak door op de rechterflank en leverde een voorzet af aan Dost, die zonder problemen hard en laag raak schoot in de korte hoek. Het was alweer zijn negende doelpunt van dit seizoen en zijn vijfde goal in de laatste drie competitiewedstrijden.

Daarna raakte de spits, die op een basisplaats bij Oranje afstevende door de afmelding van Vincent Janssen, geblesseerd. In de 79ste minuut schoot het in zijn hamstring. Daarna liet zijn ploeg de zege door de vingers glippen. Dyego Sousa maakte vanaf de penaltystip vijf minuten voor tijd de gelijkmaker en vier minuten later was een van richting veranderd schot van Danilo zelfs goed voor een 1-2 voorsprong voor de bezoekers.

Toch viel er nog iets te juichen voor de supporters van de thuisclub. In de 95ste minuut kreeg Sporting ook een strafschop. Fernandes bleef koel vanaf elf meter en bezorgde zijn ploeg zo alsnog een punt. Door het gelijkspel komt Sporting op 27 punten uit elf wedstrijden, vier punten minder dan koploper FC Porto, dat eerder dit weekend won van Belenenses.