Schreuder tóch positief na CL-uitschakeling: 'Zijn goed bij elkaar gebleven'

Alfred Schreuder reageerde woensdagavond toch nog positief op de nederlaag van Ajax in eigen huis tegen Liverpool. De Amsterdammers stortten na één tegenslag helemaal in. Toch was de oefenmeester niet zo negatief gestemd.

Ajax
Ajax
0 - 3
Liverpool
Liverpool

'Ik denk dat als we de eerste helft bekijken, dat het een prima helft was. In ieder geval prima veertig minuten', gaf hij voor de camera's van RTL aan. Schreuder zag dat details beslissend waren. 'We kregen twee, misschien wel drie honderd procent kansen. Die moet je maken, dat is belangrijk op dit niveau. Dan wordt een wedstrijd makkelijker.'

Bij de eerste echte grote kans was het aan de andere kant wél raak. Mohamed Salah klopte doelman Remko Pasveer. 'Zij maken wel 0-1, maar er was niets aan de hand. We gaven in de rust dan ook aan dat we vooral heel veel goed deden. Na rust geven we dan gelijk onnodig een corner weg. En die gaat er in. Dan weet je dat het lastig wordt tegen zo'n ploeg als Liverpool.'

'Natuurlijk', gaf Schreuder toe dat hij de koppies van Ajax zag hangen na die tweede tegenslag. 'We kwamen onnodig achter en de jongens voelden dat ze het goed deden. Daarna weet je dat je tegen zo'n ploeg nog maar weinig kansen gaat krijgen. Die geven na een 0-2 niet veel meer weg. Maar ik vind dat we goed bij elkaar zijn gebleven. Beter dan tegen Napoli. Dat is een pluspunt. In de tweede helft probeerden we nog kansen uit te spelen, maar na de 0-3 was het gespeeld.'

Positief
Schreuder vond dat zijn ploeg zijn opdracht goed uitvoerde. 'We stonden laag, maar dat was geen probleem. Dat heeft Ajax in het internationale voetbal vaker gedaan. De eerste helft was ook gewoon uitstekend, we gaven tot de 0-1 geen enkele kans weg. We hebben goed geleerd van de uitwedstrijd. Bij rust moesten we 2-0 voorstaan, maar zij waren efficiënter en je zag de klasse.'

In de kleedkamer was de teleurstelling groot, beaamde Schreuder. Zelf is hij positief gestemd. 'We zijn allemaal sportmensen en willen allemaal winnen. Daar hebben we ook alles aan gedaan. Helaas lukte het niet. Als trainer kijk ik echter naar ontwikkeling. We hebben zeker een stap gezet. Het was beduidend beter dan op Anfield. We speelden exact hetzelfde, maar deden het véél beter.'