Schreuder neemt Ajax-spelers in bescherming: 'Dat lijkt zo van buiten'

De nederlaag van Ajax bij AZ (2-1) was niet te wijten aan de instelling van de spelers. Dat benadrukt Alfred Schreuder, die spreekt van 'een harde nederlaag'.

AZ
AZ
2 - 1
Ajax
Ajax

Ajax kwam zondag nog op voorsprong bij AZ, maar moest in de slotfase van de eerste helft twee doelpunten incasseren. Daar bleef het bij in het AFAS Stadion. 'We moeten hiervan leren. Dit is een harde nederlaag. Onnodig, vind ik', concludeerde Schreuder na afloop voor de camera van ESPN. 'Op het einde hebben we nog veel kansen gecreëerd, maar ik vond ons de eerste helft niet fris ogen. Dat zag je ook aan de goals. Spelers bieden zich aan, andere jongens liepen naar voren. Dan doe je de dingen niet samen en wordt het veld te groot.'

Dat Ajax geen eenheid vormde, lag volgens Schreuder niet aan de mentaliteit van zijn spelers. 'Dat lijkt dan zo van buiten, dat het aan de instelling ligt, maar ik vind dat niet. Het heeft ook met kwaliteit op dat moment te maken, met wat je vraagt van je spelers. AZ oogde scherper, maar in de laatste fase van de wedstrijd hebben we het uitstekend gedaan. We kregen nog vier of vijf opgelegde kansen. Een wedstrijd verliezen is zonde, daar moeten we van leren.'