Schreuder gaat in op invalbeurt Conceição: 'Dat is niks tegen Ocampos'

Reacties

Wesley Sneijder brak dinsdagavond een lans voor Francisco Conceição en pleitte ervoor om de Portugese vleugelspits iets vaker te laten spelen. Ajax-trainer Alfred Schreuder roept de jonge zomeraanwinst op geduldig te blijven.

Schreuder gaat in op invalbeurt Conceição: 'Dat is niks tegen Ocampos'
© Pro Shots
Glasgow Rangers
Glasgow Rangers
1 - 3
Ajax
Ajax

Conceição bepaalde in het Champions League-duel met Rangers FC de eindstand op 1-3. Voor de negentienjarige rechtsbuiten was het zijn eerste goal in de hoofdmacht van Ajax, dat hem afgelopen zomer voor vijf miljoen euro overnam van FC Porto. Sindsdien kwam de Portugese jeugdinternational zeven keer in actie voor Ajax, telkens als invaller.

Tijdens de persconferentie na afloop kreeg Schreuder de vraag of Conceição al klaar is voor een basisplaats. 'Hij ontwikkelt zich goed, dat is goed om te zien', antwoordde de coach. 'Hij had vandaag niet al te veel minuten, maar je ziet wel dat hij dreiging heeft. Die jongen moet geduldig blijven en hard blijven werken, dan komt dat vanzelf.'

Ocampos
De van Sevilla gehuurde Lucas Ocampos bleef in Schotland opnieuw negentig minuten op de bank. Ook de Argentijnse vleugelaanvaller, over wie op Deadline Day veel te doen was wegens het ingrijpen van de raad van commissarissen, komt nog maar mondjesmaat aan spelen toe bij Ajax: 114 minuten, verdeeld over zes wedstrijden.

'Je moet vooral ook naar andere jongens kijken', reageerde Scheuder. 'De ontwikkeling van Conceição is goed, die is ook gekocht door ons. We kiezen ervoor om Francisco dan nog die speelminuten te geven. Dat is niks tegen Ocampos.' Komt de Argentijn binnenkort meer aan spelen toe? 'Dat gaan we zien, dat ligt ook aan hem.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.