Schreuder deelt tik uit aan Bosz en sluipt richting Bundesliga-subtop

Het tweede Bundesliga-treffen tussen trainers Alfred Schreuder en Peter Bosz is zaterdagmiddag geëindigd in een even nipte als belangrijke overwinning voor eerstgenoemde. Dankzij een hoofdrol van spits Andrej Kramaric was 1899 Hoffenheim te sterk voor Bayer Leverkusen.

1899 Hoffenheim
2 - 1
Bayer Leverkusen

Het treffen in de PreZero Arena was er eentje tussen de voormalig hoofdtrainer van Ajax (Bosz, in het seizoen 2016/17) en de ex-assistent van huidig Ajax-coach Erik ten Hag (Schreuder, van januari 2018 tot juni 2019). Binnen de lijnen was de Nederlandse inbreng kleiner: Leverkusen-basisklant Daley Sinkgraven trof bij de tegenstander geen enkele landgenoot. Dit omdat Joshua Brenet vrijdag op huurbasis verhuisde naar Vitesse, terwijl Jürgen Locadia op weg is naar FC Cincinnati in de MLS.

Waar het eerste duel tussen beide ploegen (het debuut van Locadia) eerder dit seizoen doelpuntloos eindigde, viel de eerste treffer zaterdagmiddag al na iets meer dan tien minuten. Leverkusen nam de leiding dankzij een fraaie actie van Moussa Diaby, die daarna koeltjes de 0-1 binnenschoot. Die treffer was niet genoeg voor een voorsprong bij rust, want halverwege de eerste helft gleed Kramaric de gelijkmaker binnen.

De Kroatische spits was halverwege de tweede helft ook nadrukkelijk betrokken bij de winnende goal voor de ploeg van Schreuder. Hij legde de bal met zijn borst fraai klaar voor Christoph Baumgartner, de Oostenrijker zag zijn poging nog gestopt worden, maar de rebound werd door Robert Skov overtuigend binnengeramd. Door de overwinning stijgt Hoffenheim naar de zevende plek, maar de achterstand op de Champions League-plaatsen is nog maar vier punten.