Locadia staat voor transfer naar Verenigde Staten

Reacties

De kans is groot dat Jürgen Locadia deze vrijdag nog vertrekt bij het 1899 Hoffenheim van Alfred Schreuder. De spits staat voor een verhuizing naar de Verenigde Staten.

Locadia staat voor transfer naar Verenigde Staten
© Pro Shots

FC Cincinnati, de Major League Soccer-club waar Gerard Nijkamp technisch directeur en Ron Jans de hoofdtrainer is, werkt hard aan de komst van Locadia. Het is nog onduidelijk of het gaat om een huur- of definitieve transfer. Cincinnati is in gesprek met Brighton & Hove Albion, dat Locadia (26) sinds de zomer verhuurt aan Hoffenheim.

In Duitse dienst speelde Locadia tot dusver elf competitiewedstrijden, waarvan slechts vijf als basisspeler. De laatste keer dat hij in de Bundesliga negentig minuten mocht meedoen was in november. De teller staat op vier competitiedoelpunten. Schreuder zou bereid zijn om vervroegd afscheid te nemen van zijn landgenoot.

Cincinnati zit in de voorbereiding op een nieuw MLS-seizoen en won woensdag met 3-0 van Phoenix Rising. Toch was Jans niet echt onder de indruk van het scorend vermogen van zijn ploeg: 'Zoals jullie in de wedstrijd van woensdag konden zien, kan het afmaken van de kansen een probleem zijn voor ons', zei de oefenmeester donderdag op een persconferentie. 'De spelers weten dat ook. Met de kansen die we kregen, hadden we nog veel meer doelpunten moeten maken.'

Nijkamps zoon, Janwatze, beloofde de fans van Cincinnati via Twitter dat er een versterking uit een Europese topcompetitie aan zit te komen. Dit zou dus Locadia kunnen zijn.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.