Schouten moet Oranje-debuut uitstellen, ook BMI valt buiten de boot

Reacties

Jerdy Schouten moet zijn debuut in het Nederlands elftal nog even uitstellen. De middenvelder van Bologna kijkt vrijdagavond tijdens het Nations League-duel met België toe vanaf de tribune. Dat geldt ook voor Bruno Martins Indi.

Schouten moet Oranje-debuut uitstellen, ook BMI valt buiten de boot
© Pro Shots
België
België
1 - 4
Nederland
Nederland

Martins Indi was vorige week vrijdag nog een van de opvallendste namen in de Oranje-selectie. De dertigjarige verdediger van AZ speelde zijn laatste interland in juni 2017. Van een rentree komt het tegen België nog niet, maar het is waarschijnlijk dat BMI zijn kans nog wel gaat krijgen. Zo mag Virgil van Dijk bijvoorbeeld eerder op vakantie en kondigde bondscoach Louis van Gaal al een veel spelers aan het werk te willen zien.

Daarvoor zijn ook nog genoeg opties. Oranje speelt de aankomende week ook nog tegen Polen en Wales (2x). Het biedt ook hoop voor Schouten, die na de afmelding van Jordy Clasie een oproep kreeg van Van Gaal. Doordat de 25-jarige controleur in Brussel buiten de 23-koppige selectie valt, is PSV-verdediger Jordan Teze de enige speler die vanavond kan debuteren. Hij zou de 48ste Oranje-debutant zijn onder Van Gaal.

Wo 8 jun. 2022

Za 11 jun. 2022

Di 14 jun. 2022

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.