Schmidt reageert op blessuregolf PSV en heeft goed nieuws over Vinícius

Reacties

PSV reisde met een gehavende selectie af naar Monaco en keert terug naar Eindhoven met wat extra zorgenkindjes. Trainer Roger Schmidt ging na de wedstrijd tegen AS Monaco in op de blessuregolf.

Schmidt reageert op blessuregolf PSV en heeft goed nieuws over Vinícius
© Pro Shots
Monaco
Monaco
0 - 0
PSV
PSV

Vlak voor rust moest Yorbe Vertessen het veld verlaten en ook Carlos Vinícius haakte voortijdig af. 'Als je veel wedstrijden speelt, kan het gebeuren dat spelers geblesseerd raken. Yorbe werd zaterdag al geraakt en dat gebeurde vanavond weer. Dat was erg pijnlijk voor hem, daardoor kon hij niet doorgaan. Carlos was niet geblesseerd, hij kreeg te maken met kramp', legde de Duitse coach uit op het persmoment na de wedstrijd.

Kramp voor het uur verstreken is klinkt niet goed, maar daar heeft Schmidt wel een verklaring voor. 'Carlos speelde niet veel in de afgelopen maanden. Op dit niveau kan het gebeuren dat je kramp krijgt als je opeens drie wedstrijden op rij speelt.' Het valt dus mee met Vinícius, maar prettig is het niet dat spelers uitvallen en niet inzetbaar zijn. 'Ik maak me er natuurlijk wel zorgen om', aldus Schmidt. 'We missen deze spelers, vanavond hadden we zestien man in de selectie (exclusief keepers, red.) en die spelers waren niet allemaal fit. Maar je moet altijd vooruit kijken. Het is nu eenmaal de situatie waarin we zitten. Hoe het team is omgegaan met deze moeilijke omstandigheden is top.'

PSV'er Phillipp Mwene schoof ook aan tijdens de persconferentie en ook hij haakte in op de pechgevallen. 'Het zijn belangrijke spelers die geblesseerd raken, maar we moeten hier op een professionele manier mee omgaan. We hebben nog steeds veel goede spelers. Wel hoop ik dat de jongens snel weer terugkomen, dat we snel weer op oorlogssterkte zijn. We hebben een zwaar schema, met om de twee, drie dagen een wedstrijd en we hanteren ook een intensieve speelstijl', gaf Mwene verklaringen voor de volle ziekenboeg van PSV.

Over de wedstrijd kon Schmidt bondig zijn: hij was best tevreden. 'Het was een lastige wedstrijd, maar we hebben goed gespeeld. Als je naar het totale plaatje kijkt, hebben we het goed gedaan. Ze speelden met acht verdedigers, dan is het lastig om twintig kansen te creëren.'

Door het resultaat in Stade Louis II heeft PSV plaatsing voor de tweede ronde van de Europa League in eigen hand. Eind november wordt er thuis gespeeld tegen Sturm Graz, waarna het uitduel met Real Sociedad hoogstwaarschijnlijk beslissend gaat zijn voor de Europa League-overwintering van PSV.

UEFA Europa League

Stand Groepsfase Groep B UEFA Europa League 2021/2022

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Monaco
6
3
3
0
7-4
+3
12
2
Real Sociedad
6
2
3
1
9-6
+3
9
3
PSV
6
2
2
2
9-8
+1
8
4
Sturm Graz
6
0
2
4
3-10
-7
2
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.