Mwene over zijn nieuwe rol en de defensieve missie van PSV

Reacties

Na tien wedstrijden met een tegendoelpunt hield PSV donderdagavond eindelijk weer eens de nul. Phillipp Mwene was daarbij in een nieuwe rol belangrijk. De 27-jarige Oostenrijker over de defensieve missie van de Eindhovenaren.

Mwene over zijn nieuwe rol en de defensieve missie van PSV
© Pro Shots
Monaco
Monaco
0 - 0
PSV
PSV

Door de vele blessures moest Roger Schmidt puzzelen met zijn basiself. Eén van de verrassingen was de rol van Mwene, die naast Yorbe Vertessen als één van de halftienen werd opgesteld. Vanuit daar moest hij onder anderen de zeer offensieve back Caio Henrique beteugelen.

'Het was voor mij een nieuwe ervaring. Ik heb geprobeerd om de boel dicht te houden. De eerste helft hadden we de focus echt op het niet tegenkrijgen van doelpunten. De laatste wedstrijden kregen we namelijk te veel doelpunten tegen. Defensief moesten we goed staan, maar aan de bal maakten we niet altijd de juiste beslissingen', blikt Mwene terug.

PSV hield dus eindelijk weer de nul, maar wist zelf ook niet te scoren in Stade Louis II. 'We hadden meer kunnen profiteren van de fouten die AS Monaco maakte. Als we het beter uitgespeeld hadden, hadden we meer gevaarlijke kansen kunnen creëren', zegt Mwene. Door de remise in Monaco heeft PSV nog wel zicht op overwintering in de Europa League.

'Jammer genoeg hebben we maar een punt gepakt, maar we hebben het nog in eigen hand. Als we de laatste twee wedstrijden winnen, gaan we door naar de volgende ronde', verwijst hij naar de duels met Sturm Graz (thuis) en Real Sociedad (uit).

Tot slot wilde Mwene nog een compliment uitdelen aan de PSV-aanhang. 'We waren echt gemotiveerd, zoveel fans kwamen op deze wedstrijd af. Het voelde voor ons bijna als een thuiswedstrijd. De fans van AS Monaco lieten bijna niets horen. De fans hebben ons echt gesteund, we wilden hen de drie punten geven. Dat is niet gelukt helaas, maar ze hebben ons echt gesteund.'

UEFA Europa League

Stand Groep B UEFA Europa League 2021/2022

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Monaco
6
3
3
0
7-4
+3
12
2
Real Sociedad
6
2
3
1
9-6
+3
9
3
PSV
6
2
2
2
9-8
+1
8
4
Sturm Graz
6
0
2
4
3-10
-7
2
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.