PSV is er donderdagavond niet in geslaagd om revanche te nemen op AS Monaco. Met een flink gehavende ploeg pakten de Eindhovenaren wel een belangrijk punt in Stade Louis II.

Monaco
0 - 0
PSV
PSV

Na de wrange thuisnederlaag van twee weken geleden (1-2) had PSV iets recht te zetten in Monaco. Trainer Roger Schmidt kon daarbij echter niet beschikken over drie sterspelers: naast het geblesseerde duo Noni Madueke en Cody Gakpo ontbrak namelijk ook de zieke Mario Götze. Érick Gutiérrez was zijn verrassende vervanger in de basiself.

Het flink gewijzigde PSV had in de openingsfase in Monaco moeite om gaten te vinden in de defensie van de thuisploeg. Carlos Vinícius en Yorbe Vertessen zorgden wel voor dreiging, maar het lukte de Eindhovenaren niet om echt grote kansen te creëren. Monaco, waar Myron Boadu weer een basisplaats had, stelde daar ook weinig tegenover.

Op slag van rust volgde een flinke domper voor PSV: Vertessen had te veel last van zijn ribben en kon niet verder. Tot overmaat van ramp viel vroeg in de tweede helft ook nog Vinícius uit, waardoor de ziekenboeg van de Eindhovenaren nog weer verder volliep. Daarmee ging de angel logischerwijs ook uit het aanvalsspel van PSV.

Monaco rook bloed en kreeg kansen op een winnende treffer. Aurelien Tchouaméni kopte de bal richting de verre hoek, waar invaller Wissam Ben Yedder klaarstond om binnen te knikken, maar André Ramalho voorkwam een doelpunt met een spectaculaire ingreep. PSV bleef zo in leven en kreeg via met name Zahavi kansen op de counter, maar de bal wilde er niet in.

Real Sociedad
1 - 1
Sturm Graz
Sturm Graz

Real Sociedad kon met een thuiszege op Sturm Graz uitstekende zaken doen, maar de Basken verslikten zich in de zwakke broeder van Groep B. Jakob Jantscher zette de bezoekers aan het einde van de eerste helft op voorsprong: 0-1.

Acht minuten na rust kwam Sociedad op gelijke hoogte via Alexander Sørloth. De voormalig FC Groningen-spits werkte de 1-1 binnen op aangeven van Igor Zubeldia. Dat bleek ook de eindstand in San Sebastián, hetgeen goed nieuws betekent voor PSV, dat nu nog maar één punt minder heeft dan Sociedad.