PSV krijgt in slotfase enorme dreun tegen AS Monaco

Reacties

PSV heeft donderdag in de Europa League door een laat tegendoelpunt verloren van AS Monaco. De ploeg van trainer Roger Schmidt poetste een voorsprong die de bezoekers via Myron Boadu verdienden weg, maar kregen in de slotfase een nieuwe dreun. Die kwam bovenop het uitvallen van Noni Madueke en Cody Gakpo, drie dagen voor de kraker tegen Ajax.

PSV krijgt in slotfase enorme dreun tegen AS Monaco
© Pro Shots
PSV
PSV
1 - 2
Monaco
Monaco

Voor de verandering liet de opstelling van PSV zich donderdag wel raden. Alleen de vraag wie de geschorste Ibrahim Sangaré moest vervangen, bleef lang onbeantwoord. Het werd Olivier Boscagli, waardoor Armando Obispo zijn plek in de verdediging innam. Toch had Schmidt een verrassing in petto. Waar Eran Zahavi in de punt van de aanval werd verwacht, kreeg Carlos Vinícius de kans. Voor de Braziliaan was het zijn eerste basisplek in Eindhovense dienst.

De PSV'ers kwamen oude bekende Myron Boadu tegen. De aanvaller kreeg weer eens de kans in de basis bij AS Monaco en greep die deze keer met beide handen aan. De eerste de beste kans die de voormalig speler van AZ kreeg was raak. Na twintig minuten ontving Boadu een dieptepass van Caio Henrique. De spits was Obispo te slim af en schoot de bal in één keer langs doelman Joël Drommel. Voor Boadu was het zijn eerste treffer voor Monaco.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Zo moest PSV in de achtervolging, net als afgelopen weekend in de competitiewedstrijd tegen PEC Zwolle. Toen won de ploeg van Schmidt ternauwernood door drie doelpunten in de slotfase. In de eerste helft kregen de Eindhovenaren het nauwelijks voor elkaar om gevaar te stichten, terwijl Boadu tot twee keer toe opnieuw had kunnen scoren voor de bezoekers. Obispo herstelde zich echter met twee goede ingrepen in duel met de spits van Monaco.

Pas in de tweede helft kwam PSV tot grote kansen. Dat begon bij Cody Gakpo, die een hard schot in de handen van Alexander Nübel zag belanden. Ook Vinícius zorgde voor Eindhovens gevaar, maar niet voor een doelpunt. Voordat de 1-1 viel, moest PSV een tegenvaller slikken. Noni Madueke greep na een duel naar zijn hamstring en moest geblesseerd van het veld, drie dagen voor de kraker tegen Ajax in de competitie.

Met invaller Yorbe Vertessen in de ploeg kwam PSV kort daarna naast Monaco. Philipp Max veroverde de bal en bereikte Gakpo. De linksbuiten ging de combinatie aan met Vinícius, al was de aanname van de Braziliaan niet sterk. Daardoor kreeg Gakpo met ietwat geluk de bal terug en zag hij ruimte om uit te halen. Dat deed de aanvaller met succes; de bal zeilde in de linkerbenedenhoek. Helaas voor PSV viel vervolgens ook Gakpo uit met een blessure.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Met Bruma als vervanger ging de thuisploeg op jacht naar de 2-1. Vertessen kreeg daarbij een van de grootste mogelijkheden. De Belg liep vrij in het zestienmetergebied en kreeg de bal, maar schoot onbesuisd over het doel. Aan de andere kant voorkwam Drommel dat invaller Wissam Ben-Yedder kon scoren. Schmidt liet Zahavi in de slotfase nog invallen, maar met de Israëliër in de ploeg kreeg PSV juist aan de andere kant een enorme dreun. Sofiane Diop gleed uit een voorzet vanaf de linkerkant de 1-2 binnen, waardoor PSV voor het eerst in de groepsfase verloor.

Sturm Graz
Sturm Graz
0 - 1
Real Sociedad
Real Sociedad

Na twee gelijke spelen won Real Sociedad op bezoek bij Sturm Graz voor het eerst in deze groepsfase. De Basken hadden aan een goal van Alexander Isak, halverwege de tweede helft, voldoende om te winnen in Oostenrijk. Invaller Alexander Sørloth gaf de assist op de goal van de voormalig spits van Willem II. Sturm Graz maakte de wedstrijd af met tien man, aangezien Jon Gorenc Stankovic in de slotfase zijn tweede gele kaart kreeg.

UEFA Europa League

Stand Groep B UEFA Europa League 2021/2022

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Monaco
6
3
3
0
7-4
+3
12
2
Real Sociedad
6
2
3
1
9-6
+3
9
3
PSV
6
2
2
2
9-8
+1
8
4
Sturm Graz
6
0
2
4
3-10
-7
2
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer PSV
Meer over PSV
Meer AS Monaco
Meer over AS Monaco
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.