Schitterend gebaar: Italië haalt Spinazzola voor EK-finale weer bij selectie

Reacties

Mooi nieuws voor Leonardo Spinazzola. De 28-jarige linksback is geblesseerd afgehaakt, maar reist zondag tóch met de Italiaanse nationale ploeg af voor de EK-finale.

Schitterend gebaar: Italië haalt Spinazzola voor EK-finale weer bij selectie
© Pro Shots

Het EK begon nog zo fraai voor Spinazzola. De wingback van AS Roma stond in de groepsduels met Turkije en Zwitserland (twemaal 3-0 winst) in de basis en maakte grote indruk. Tegen Wales kreeg hij vervolgens rust, waarna hij in de achtste finale (2-1 winst op Zwitserland, na verlenging) en in de kwartfinale (2-1 zege op België) weer mocht starten.

In die laatste wedstrijd ging het echter mis voor Spinazzola. Tien minuten voor tijd raakte hij geblesseerd en ging hij per brancard en in tranen van het veld. Hij bleek zijn achillespees te hebben gescheurd en nam op zeer emotionele wijze afscheid van zijn teamgenoten, die hem een staande ovatie gaven. Nadat Italië in de halve finale na strafschoppen won van Spanje, eerde de selectie van La Squadra Azzurra hem al.

Zijn rol op het EK is echter niet uitgespeeld. Meerdere Italiaanse media melden dat Spinazzola met de nationale ploeg mee zal reizen naar Londen, voor de finale. Ook zal hij 'gewoon' in het spelershotel slapen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.