De weg naar herstel kan beginnen voor Italiaanse pechvogel Spinazzola

Reacties

Leonardo Spinazzola is met succes geopereerd aan de gescheurde achillespees die hij opliep in de EK-kwartfinale tegen België. De wingback van AS Roma kan nu gaan beginnen aan zijn revalidatie.

De weg naar herstel kan beginnen voor Italiaanse pechvogel Spinazzola
© Pro Shots

Voor Spinazzola ging het vrijdag in de slotfase van de kwartfinale tegen België vreselijk mis. Bij een sprint raakte de linksback geblesseerd en hij wist direct dat zijn EK voorbij zou zijn. Spinazzola werd in tranen en per brancard van het veld gehaald.

Zaterdag verliet de vleugelspeler het Italiaanse trainingskamp. Spinazzola kreeg een staande ovatie van zijn ploeggenoten, waarna hij persoonlijk afscheid nam van iedere ploeggenoot en hij bemoedigende woorden kreeg ingesproken (zie video hieronder). Hij vloog vervolgens naar Finland, waar hij maandag onder het mes is gegaan. De ingreep is goed verlopen.

AS Roma meldt dat in de aankomende periode duidelijk moet worden hoelang Spinazzola uit de roulatie zal zijn. Het is al duidelijk dat het gaat om een maandenlange absentie: Italiaanse media houden er rekening mee dat Spinazzola pas in 2022 weer op het veld kan staan.

Spinazzola liet na de operatie op social media van zich horen. 'De ingreep is perfect geslaagd. Ik bedank iedereen voor de steun; jullie zijn met zoveel geweest! Ik begin met aftellen en tot ziens!', schrijft de Italiaans international. Voor de halve finale tegen Spanje is Emerson Palmieri de logische vervanger van Spinazzola.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.