Scherpen stapelt fout op fout tegen Club Brugge, Lang is basisplaats kwijt

Reacties

Kjell Scherpen heeft zich zaterdag niet van zijn beste kant laten zien. De doelman van KV Oostende ging in de thuiswedstrijd tegen Club Brugge meerdere keren in de fout. De inbreng van Noa Lang bleef beperkt tot tien minuten; de aanvaller lijkt zijn basisplaats voorlopig kwijt te zijn.

Scherpen stapelt fout op fout tegen Club Brugge, Lang is basisplaats kwijt
© Pro Shots
KV Oostende
KV Oostende
1 - 3
Club Brugge
Club Brugge

Lang werd vorige week in de wedstrijd tegen RFC Seraing na een uur naar de kant gehaald. Hij gunde Alfred Schreuder geen blik waardig en beende meteen de catacomben in. De trainer noemde die actie 'onnodig'. Op de persconferentie zei Schreuder vrijdag geen behoefte te hebben om op het incident terug te blikken: 'Dit is afgesloten.'

Schreuder besloot echter wel om Lang tegen Oostende buiten de basis te houden. Sargis Adamyan en Charles De Ketelaere kregen de voorkeur. De eerste grote kans in de Diaz Arena was voor de thuisploeg: Makhtar Gueye trof de paal. Aan de andere kant van het veld was het na zeventien minuten raak. Cameron McGeehan lanceerde met een achterwaartse kopbal Adamyan, die alleen op Scherpen af ging. Zowel de doelman als Frederik Jäkel grepen niet goed in en daardoor kon Adamyan scoren.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Oostende knokte zich na een kwart wedstrijd terug in de wedstrijd: Jäkel scoorde in twee instanties. Voormalig NAC Breda-spits Thierry Ambrose kopte hierna op de lat. Club had het lastig, maar werd opnieuw een handje geholpen. Scherpen liet de bal na een terugspeelpass van Jäkel van zijn voet springen. Andreas Skov Olsen bediende daarop Adamyan, die zijn tweede van de avond maakte.

Scherpen zat duidelijk niet in de wedstrijd. Na een uur kon Mats Rits bijna profiteren van een misverstand tussen de huurling van Brighton & Hove Albion en Osaze Urhoghide. Het lukte Scherpen nog om de bal tot hoekschop te verwerken. Even later viel de 1-3 alsnog: Skov Olsen knalde uit een moeilijke hoek raak; Scherpen liet de bal door zijn benen glippen en kreeg zo de treffer zelf op zijn naam.

Lang maakte tien minuten voor tijd zijn entree en maakte een bedrijvige indruk. Doelpunten vielen er echter niet meer. Ruud Vormer en Bas Dost kwamen niet in actie. Door de overwinning staat Club Brugge met 63 punten op de tweede plaats. De achterstand op Union Sint-Gillis bedraagt zeven punten.

Pro League

Stand Pro League 2021/2022

België

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Union Sint-Gillis
34
24
5
5
78-27
+51
77
2
Club Brugge
34
21
9
4
72-37
+35
72
3
Anderlecht
34
18
10
6
72-36
+36
64
4
Antwerp
34
19
6
9
55-38
+17
63
5
Gent
34
18
8
8
56-30
+26
62
6
Sporting Charleroi
34
15
9
10
55-46
+9
54
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.