Scherpen baalt van trage bal: 'Volgende keer mag hij iets harder schieten'

Vitesse verloor zaterdagavond nipt van PSV: in Eindhoven werd het 1-0. Van alle spelers op het veld had Vitesse-goalie Kjell Scherpen de meest bewogen avond: de Drent stopte een penalty, ging in de fout bij het doelpunt van Guus Til en moest in blessuretijd nog met rood van het veld.

PSV
PSV
1 - 0
Vitesse
Vitesse

'Het ging alle kanten op inderdaad. En het eindigt in mineur', vatte Scherpen het verloop van zijn wedstrijd tegenover ESPN bondig samen. Daarna ging hij de drie sleutelmomenten chronologisch langs, beginnend dus met de strafschop van Luuk de Jong die hij wist te pareren. 'Ik wilde lang wachten. Hij heeft zo'n stapje in zijn aanloop, vanuit daar wilde ik reageren.'

Geruisloos ging het gesprek over in het tweede moment: het doelpunt van Til, waar Scherpen er niet goed uitzag. 'In de eerste helft ging het goed, dan denk je dat er niets meer in gaat. Eigenlijk speel ik gewoon een goede pot, ik pak hoge ballen, ik ben overal. Dan kun je zien hoe voetbal is: een moment en die bal ligt erin. Dat is spijtig. Het is een trage bal, ik had tijd om na te denken. Ik wilde hem eerst iets anders verwerken. Maar hij mag er gewoon niet in. Volgende keer mag hij wat harder schieten, dat was misschien beter geweest.'

Een paar minuten eerder dan de andere 21 spelers op het veld mocht Scherpen gaan douchen, nadat hij in de toegevoegde tijd te laat kwam en de Belgische snelheidsduivel Yorbe Vertessen neerhaalde. 'Ik raakte eerst de bal, en daarna hem ook. Da's logisch', aldus Scherpen, die nog wel wat aan te merken had op de in zijn ogen inconsequente arbitrage door Pol van Boekel.

'Elke overtreding van een keeper buiten de zestien is rood, zei de scheidsrechter. Bij Emmen – Cambuur gebeurde het vorige week ook, en dat was geel. Dan snap ik het niet, dat moet je dan ook gelijk trekken. Maar ik moet naar mezelf kijken. Het is niet fijn om zo te eindigen', aldus Scherpen, die over het algemeen een positief gevoel heeft bij het prille kalenderjaar. 'De tweede seizoenshelft gaat goed, ik voel me ook goed. Het is zonde om nu een wedstrijd toe te kijken', liep Scherpen vooruit op zijn schorsing voor de volgende wedstrijd van de geel-zwarten: FC Twente-thuis.