SC Cambuur organiseert bijzondere drive-in, Zlatan is als Federer

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

SC Cambuur organiseert bijzondere drive-in, Zlatan is als Federer
© Pro Shots

SC Cambuur, dat door de veelbesproken KNVB-beslissing promotie naar de Eredivisie misliep, organiseert vrijdag en zaterdag een autosticker drive-in om de club te ondersteunen. Hoe gaat dat in zijn werk? Op de clubsite legt SC Cambuur het uit aan de fans:

'Op aanwijzing rij je het stadion in en krijgt dan ter hoogte van de spelerstunnel helemaal gratis de 'Cambuur Komt Eraan!' sticker van sponsor Haan Reclamewerk op je auto geplakt en kunt daarna vrijwillig een donatie doen. Deze bijdrage gaat volledig naar de juridische procedure van onze club. Via het kassaplein kun je dan het stadion weer verlaten.'

Uiteraard zijn er vanwege corona een aantal maatregelen van kracht.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Claudio Pizarro deed negentien jaar geleden iets wat maar weinig voetballers doen. De Peruaan negeerde in de zomer van 2001 een aanbieding van Real Madrid. 'Ze boden meer dan Bayern München, maar toch ging ik naar Bayern', vertelde Pizarro tijdens een interview op Instagram. 'Destijds had Real Madrid zoveel goede spelers dat ik daar bijna niet zou hebben gespeeld.' Pizarro is op 41-jarige leeftijd nog altijd actief voor de club die hij in 2001 verruilde voor Der Rekordmeister: Werder Bremen.

• AC Milan-trainer Stefano Pioli is diep onder de indruk van de mentaliteit van Zlatan Ibrahimovic. 'Talent is extreem belangrijk en helemaal niet moeilijk om te zien bij iemand. Maar je moet wel aan jezelf blijven werken', vertelt de oefenmeester in een interview op Instagram Live. 'Ik haal altijd het voorbeeld van Roger Federer aan. Die is geboren met heel veel talent, maar heeft ook elke dag gesleuteld aan zichzelf. Zo is Zlatan ook, hij vertelt me elke dag dat hij zich wil blijven verbeteren.'

'Met de VAR had FC Groningen in de Champions League gespeeld.'
• In het seizoen 2005/06 bereikte FC Groningen de finale van de play-offs, waarin in Amsterdam met 2-0 werd verloren van Ajax. De noorderlingen maakten deze achterstand in de return ongedaan en stevenden af op een verlenging, maar vlak voor tijd maakte Wesley Sneijder uit het niets de 2-1. Scheidsrechter Ben Haverkort zag bij het beslissende doelpunt een buitenspelsituatie over het hoofd. 'Het zicht van Roorda werd deels ontnomen door een Ajax-speler, die op dat moment in de baan van het schot buitenspel stond. Niemand had het ooit opgemerkt. Spelers niet tijdens de wedstrijd, mijn assistenten niet en ook na afloop niemand. Pas jaren later', blikt Haverkort terug op de website van Groningen.

En dus komt Haverkort in retrospectief met een mea culpa. 'Ja, ja! Met de VAR had FC Groningen in de Champions League gespeeld', zo klinkt het overtuigend. 'Dat doelpunt van Sneijder was nu nooit doorgegaan. Dan was ik als scheidsrechter naar de kant geroepen en hadden we met elkaar buitenspel geconstateerd.' Ajax kwalificeerde zich dankzij het winnen van de play-offs voor de voorronde van de Champions League; Groningen ging het toernooi om de UEFA Cup in.

© Pro Shots

• Over Ajax gesproken. De Amsterdammers hervatten woensdag, uiteraard met de nodige voorzorgsmaatregelen, de training. Ryan Babel nam op weg naar het trainingscomplex geen enkel risico.

'Ik ken hem niet persoonlijk, eerlijk gezegd. Maar ik weet wel dat hij een rare persoonlijkheid heeft. Ze zeggen hier dat hij geen goede collega is en dat is de reden dat hij is vertrokken.'
Emiliano Insúa streek in januari neer bij LA Galaxy, dat even daarvoor afscheid had genomen van sterspeler Zlatan Ibrahimovic. De Zweed was zonder meer de beste speler uit de selectie van de Amerikanen, maar toch waren zijn ploeggenoten niet rouwig om zijn vertrek. (Radio Club 947)

© Pro Shots

José Mourinho zit tijdens de lockdown in Engeland niet alleen thuis, maar ook niet met zijn gezin. De coach van Tottenham Hotspur sloot zichzelf met drie andere coaches uit zijn staf op. Samen bekeken ze veel beelden van oude wedstrijden en maakten zij plannen voor de toekomst. Natuurlijk moet er af en toe ook gegeten worden. 'Ik ben de gebakken ei-specialist', zegt Mourinho tegen Sky Sports. 'De andere jongens kunnen iets beter koken dan ik.'

• Brengt ons bij de jarigen van vandaag. Jeroen Verhoeven (40), Sam Lammers (23), Marc-André ter Stegen (28), Edwin de Graaf (40), John O'Shea (39), Franky Van der Elst (59), Thomas Schaaf (59) en Ronald Graafland (41) vieren feest. Van harte!

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.