SC Cambuur derde na makkelijke zege op Almere

Cambuur Leeuwarden heroverde de derde plek in de Jupiler League. De Friezen, die voor het eerst dit seizoen geen tegentreffer incasseerden, klopten Almere City FC met 3-0.

SC Cambuur dicteerde het spel in de eerste helft. Het duurde echter tot zes minuten voor rust eer de Friezen op voorsprong kwamen. Mark de Vries bood Erik Bakker een niet te missen kans. Bakker maakte zijn elfde treffer van het seizoen.

Almere City FC kreeg kort na rust een tweede domper te verwerken. De net ingevallen Fabian Serrarens kon vertrekken nadat hij Léon Hese met een elleboogstoot velde. Scheidsrechter Jochem Kamphuis was, ondanks zijn logische beslissing, vanaf dat moment de gebeten hond bij Almere.

Cambuur besliste met elf tegen tien de wedstrijd tien minuten voor tijd. Uit een vrije trap van Oguzhan Türk kopte Bob Schepers (foto) de 2-0 achter doelman Erwin Friebel. Martijn van der Laan bepaalde de eindstand op 3-0 nadat hij een vanaf eigen helft ingezette solo bekroonde met een droge schuiver.

Komende vrijdag gaat Cambuur op bezoek bij lijstaanvoerder FC Zwolle. De ploeg van trainer Alfons Arts heeft negen punten achterstand op de Zwollenaren. Foto: VI Images