Sarri zorgt voor woedende postbodes met bagatelliseren van druk

Reacties

Maurizio Sarri stelt dat er nog niets verloren is voor Juventus. Dat de druk op de Juventus-coach toeneemt door twee verloren uitduels op rij zegt hem niet zoveel. De manier waarop hij dat duidelijk maakte zorgde in Italië voor ophef. 

Sarri zorgt voor woedende postbodes met bagatelliseren van druk
© Pro Shots
AC Milan
AC Milan
1 - 1
Juventus
Juventus

Juventus verloor in de laatste twee uitwedstrijden in de Serie A. Bij Napoli werd het 2-1 en onlangs werd van Hellas Verona met dezelfde cijfers verloren. Daardoor zag De Oude Dame Internazionale langszij komen aan kop van de Serie A. Donderdag volgt voor Sarri het heenduel met AC Milan in de halve finale van de strijd om de Coppa Italia.

Sarri kent het belang van het duel van donderdag, maar bagatelliseert de druk op zijn functioneren en reageerde indirect op de wilde verhalen die her en der opdoken. Massimiliano Allegri en zelfs Pep Guardiola werden immers al genoemd als zijn opvolgers, terwijl ook gerept werd van een crisisoverleg met voorzitter Andrea Agnelli. 'Maar we liggen nog op koers voor al onze doelstellingen. Natuurlijk gaan er in wedstrijden dingen fout, maar daar zullen we van moeten leren', aldus Sarri, die in de eerste knock out-fase van de Champions League een tweeluik tegen Olympique Lyon wacht.

De ervaren coach gaf ook aan niet bepaald onder de indruk te zijn van de druk, de aanzwellende kritiek en de geruchten. 'Nee, daar ben ik aan gewend. Als ik dat soort dingen had willen vermijden, was ik wel postbode geworden... Dit hoort bij de baan.'

Toch wilde de voormalige coach van Chelsea nog wel even ophelderen dat van een crisisetentje met Agnelli geen sprake was geweest. 'Nee, we zouden al eerder gaan eten. Maar toen kwam het er niet van. Destijds hebben we het al gepland voor direct na het duel met Hellas. Het was gewoon een normaal etentje.'

Over zijn opstelling wilde Sarri nog niet al te veel zeggen. Ook de vraag of Cristiano Ronaldo rust krijgt, werd niet beantwoord. De Portugese superster van Juve scoorde ondanks de mindere vorm van Juventus al in tien opeenvolgende wedstrijden. 'Hij heeft gezegd dat hij zich goed voelt, we bekijken het daarom van wedstrijd tot wedstrijd.'

Woedend
Overigens leidden de uitspraken van Sarri tot een woedend statement van het Italiaanse staatsbedrijf voor de post. In onderstaand statement wordt Sarri op cynische wijze gevraagd een paar minuten van zijn waardevolle tijd te besteden aan zelfscholing. Dan zou hij leren dat het bedrijf het grootste van het land is en dat jonge afgestudeerde mensen het een prettige werkgever vinden. Na meer argumenten om te bewijzen hoe groot het bedrijf is, wordt Sarri tot slot gevraagd eens met eigen ogen te komen kijken in een van de 15.000 postkantoren.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Juventus
Meer over Juventus
Meer AC Milan
Meer over AC Milan
Meer Cristiano Ronaldo
Meer over Cristiano Ronaldo
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.