'Teleurgesteld Juventus overweegt terugkeer Allegri'

Reacties

Juventus verloor afgelopen weekend van Hellas Verona, mede door het sterke spel van Sofyan Amrabat, en is de koppositie in de Serie A kwijtgeraakt. Binnen het bestuur van Juventus is er twijfel ontstaan over of het wel zo'n goede beslissing is geweest om een trainerswissel door te voeren.

'Teleurgesteld Juventus overweegt terugkeer Allegri'
© Pro Shots

Juventus is al jaren de baas in Italië en werd onder leiding van Massimiliano Allegri vijf jaar op rij kampioen van de Serie A. De coach gidste De Oude Dame ook twee keer naar een Champions League-finale en vier eindzeges in het toernooi om de Coppa Italia. Ondanks de succesvolle samenwerking besloot Juventus afgelopen zomer een andere weg in te slaan.

'We hebben gesprekken gevoerd en discussies gehad over onze ideeën over voetbal en wat het beste is voor Juventus', zo luidden de afscheidswoorden van een emotionele Allegri. 'Daarna heeft de club besloten dat het beter was dat ik volgend seizoen niet meer de trainer ben. De relatie met het bestuur blijft uitstekend. We zijn allemaal gegroeid de afgelopen jaren. Dit is het juiste moment om te vertrekken.'

Maurizio Sarri werd binnengehaald om het dominante Juventus van een meer attractieve speeltijl te voorzien. De clubleiding hoopte dat dit tot Europees succes zou gaan leiden. Er is dit seizoen echter maar weinig van 'Sarriball' terug te zien en bovendien zijn de resultaten van Juventus slechter dan onder Allegri. Van het optimisme waar afgelopen zomer nog sprake van was, is niet veel meer over.

Op basis van Expected Goals krijgt Juventus dit seizoen meer dan het verdient.

In Italië groeien de geruchten dat Sarri moet vrezen voor het verliezen van zijn baan. La Repubblica heeft begrepen dat voorzitter Andrea Agnelli niet helemaal overtuigd is van de voormalig Napoli-coach en dat er binnen het bestuur steeds meer stemmen opgaan om Allegri weer op de bank te zetten. Hij werd afgelopen zomer niet ontslagen, maar op non-actief gezet door Juventus, en staat daardoor officieel nog onder contract bij de Italiaanse kampioen.

Allegri werd na zijn vertrek bij Juventus in verband gebracht met verschillende Europese topclubs, waaronder Real Madrid en Manchester United, maar gaf al bij zijn afscheid aan dat hij een tussenjaar wilde nemen. Hij zit door deze beslissing nog zonder nieuwe werkgever en kan hierdoor tussentijds instappen bij Juventus, mocht de club ervoor kiezen om de samenwerking met Sarri definitief als mislukt te bestempelen.

Juventus neemt het donderdag in de halve finale van het toernooi om de Coppa Italia op tegen AC Milan. Hierna wachten competitiewedstrijden tegen Brescia en SPAL, voordat de Champions League wordt hervat tegen Olympique Lyon.

Serie A

Stand Serie A 2019/2020

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Juventus
38
26
5
7
76-43
+33
83
2
Internazionale
38
24
10
4
81-36
+45
82
3
Atalanta Bergamo
38
23
9
6
98-48
+50
78
4
Lazio
38
24
6
8
79-42
+37
78
5
AS Roma
38
21
7
10
77-51
+26
70
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Juventus
Meer over Juventus
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.