Cristiano Ronaldo: de recordmachine die maar blijft draaien

Reacties

Bij wijze van grap werd in Italiaanse media geschreven dat Cristiano Ronaldo voor de 87.749.174ste keer geschiedenis schreef in zijn carrière. De Portugees voegde op 35-jarige leeftijd nog maar eens een persoonlijk record toe aan zijn indrukwekkende cv. VI zet een paar records op een rijtje, maar laat met in gedachten de lengte van het artikel ook maar wat records achterwege.

Cristiano Ronaldo: de recordmachine die maar blijft draaien
© Pro Shots

• Opeenvolgende goals in dienst van Juventus

Laten we beginnen met het meest recente record. Juventus won het duel met Hellas Verona uiteindelijk niet, maar Ronaldo was wederom trefzeker in de Serie A. In Noord-Italië maakte de aanvaller alweer zijn twintigste goal in de competitie en daarmee stootte hij David Trezeguet uit de recordboeken. De Franse aanvaller was er in 2001 in geslaagd om negen competitieduels achter elkaar tot scoren te komen voor De Oude Dame. Ronaldo breidde zijn reeks tegen Hellas Verona uit naar tien duels, wat nooit eerder een speler van Juventus lukte. Ronaldo scoorde op 1 december tegen Sassuolo en vond zichzelf vervolgens na elke wedstrijd terug op het scoreformulier.

• Speler van Juventus die het snelste de mijlpaal van vijftig goals haalt

In zijn zeventigste wedstrijd voor Juve maakt Ronaldo zijn 49ste en 50ste doelpunt. Naast goals in de Champions League (8), het Italiaanse bekertoernooi (1) en de strijd om de Super Cup van Italië (1) maakte Ronaldo er veertig in de Serie A. Nooit eerder kwam een speler van Juventus in zo weinig wedstrijden tot vijftig goals. In de hele voetbalgeschiedenis van Italië liep er maar één speler rond die eerder zijn vijftigste goal maakte. Andrey Shevchenko had in dienst van AC Milan een duel minder nodig om zijn vijftigste doelpunt te maken.

• Meeste Instagram-volgers

Ook buiten de velden scoort Ronaldo bijzonder goed. Zo werd hij onlangs de eerste persoon met 200 miljoen volgers op Instagram. Volgens een marketingbureau kan Ronaldo 900 duizend euro vragen voor een gesponsorde post op social media. Overigens moet Ronaldo nog even in de publiciteit treden wil hij ook op Instagram recordhouder worden: het bedrijf zelf heeft 330 miljoen volgers.

Vorig jaar schreef VI al over BV Ronaldo

• Meeste doelpunten in… (heel veel competities en situaties)

Alle Europese toernooien (171), Europese clubtoernooien (131), de Champions League (128), interlands voor een Europees land (99), de knock-outfase van de Champions League (56), een kalenderjaar van de Champions League (19), één Champions League-seizoen (17), de groepsfase van een Champions League-seizoen (11), de strijd om de WK-titel voor clubteams (7).

• De eerste speler die…

Honderd wedstrijden won in de Champions League, honderd doelpunten maakte in de Champions League (ook voor één club is dat een apart record overigens), in de knock-outfase van de Champions League in opeenvolgende duels een hattrick maakte, drie hattricks maakte in één Champions League-seizoen, speeltijd kreeg in drie halve finales op EK's, minimaal tien keer scoorde in vier, vijf, zes en zeven opeenvolgende Champions League-seizoenen, kampioen werd in Engeland, Spanje én Italië.


Er zijn ook records die Ronaldo nog niet in bezit heeft, maar in deze vorm is het absoluut niet ondenkbaar dat dit nog gaat gebeuren. Hij is nu nog de enige Juventus-speler met goals in tien opeenvolgende Serie A-duels, maar als hij in de volgende competitiewedstrijd ook een goal maakt, komt hij op gelijke hoogte met recordhouders Gabriel Batistuta en Fabio Quagliarella. Zij kwamen in de seizoenen 1994/95 en 2018/19 tot elf opeenvolgende wedstrijden met een goal. Juventus speelt in de volgende speelronde tegen Brescia, daarna volgt een duel met SPAL.

Ook op internationaal gebied kan Ronaldo nog scoren. Zo heeft hij in het shirt van Portugal nog tien goals nodig om de internationale topscorer aller tijden te evenaren. Ali Daei (Iran) voert al jaren de lijst met interlandgoals aan: 109 stuks maakte hij er in zijn carrière. Ronaldo staat voorlopig op de tweede plek, met 99 treffers. Je kunt er echter vanuit gaan dat Portugal (en Ronaldo natuurlijk) alles in het werk gaan zetten om tot minimaal 110 goals te komen voordat de superster met pensioen gaat.

Bekijk hier al onze video's
Meer Cristiano Ronaldo
Meer over Cristiano Ronaldo
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.