Sarri kritisch op De Ligt en co: 'We deden niet wat was afgesproken'

Reacties

Bij Juventus is uiteraard vol ontevredenheid gereageerd op de eerste nederlaag in de Serie A. De Italiaanse kampioen nam nog wel de leiding op bezoek bij Lazio, maar gaf de wedstrijd uit handen na een rode kaart voor Juan Cuadrado.

Sarri kritisch op De Ligt en co: 'We deden niet wat was afgesproken'
© Pro Shots
Lazio
Lazio
3 - 1
Juventus
Juventus

De Colombiaan werd in de 69ste minuut van het veld gestuurd, omdat hij met een overtreding op Manuel Lazzari een zeker lijkende scoringskans zou hebben verijdeld. Trainer Maurizio Sarri was het niet eens met de beslissing van de VAR. 'Ik vond het geen duidelijke scoringskans, omdat de bal naar de zijkant ging. Ik vond een gele kaart de juiste straf, een rode kaart was wel erg zwaar. Maar feit blijft dat we er geen controle over hebben en dat we niet in de situatie hadden moeten komen.'

Sarri vond dat er daarna wel meer fout ging bij Juventus, aangezien Lazio in de resterende twintig minuten met een man meer de drie punten greep en De Oude Dame de eerste nederlaag van het seizoen bezorgde. 'We hebben onze taken verwaarloosd, omdat spelers in de verkeerde positie stonden. Daar moet je de rekening voor betalen. We hadden voor de wedstrijd afspraken gemaakt over bepaalde posities, maar die zijn we niet nagekomen', was de trainer van Juve kritisch.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Aanvoerder Leonardo Bonucci was het eens met zijn trainer. 'Het was een geweldige eerste helft en we domineerden Lazio zonder iets weg te geven. Na rust vielen er een paar dingen niet onze kant op en beïnvloedden een paar arbitrale beslissingen het resultaat', zei Bonucci. 'Maar we moeten ons verbeteren, dat is duidelijk. Want een team zoals Juventus kan niet zoveel doelpunten incasseren. We moeten ervoor zorgen dat we weer kunnen lijden als we onder druk komen te staan.'

De Italiaanse krant Corriere della Sera was eveneens kritisch op de defensie van Juventus. Vooral Cuadrado en Bonucci komen er slecht vanaf met een 5. Matthijs de Ligt wordt beoordeeld met een 5,5. De Oranje-international kon de prachtige 2-1 van Sergej Milinkovic-Savic niet voorkomen. 'Ging de duels met Milinkovic-Savic vaak met succes aan, maar krijgt het moeilijk als de snelheid omhoog gaat.' Bonucci oogde volgens de krant onzeker en liet verdediger Luiz Felipe bij de gelijkmaker glippen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Juventus staat door de eerste Serie A-nederlaag op bezoek bij Lazio sinds december 2003 nu twee punten achter op koploper Internazionale. Bovendien is Lazio na de zevende competitiezege op rij tot op drie punten genaderd. 'We zijn in geweldige vorm en moeten ambitieus zijn, in de wetenschap dat mensen zes weken geleden nog zeiden dat we geen punten pakten', zei trainer Simone Inzaghi. 'Nu moeten we genieten van deze overwinning. Dit was al zestien jaar niet gelukt. Mij zal het zeker bijblijven, want ik zat op de bank!

Serie A

Stand Serie A 2019/2020

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Juventus
38
26
5
7
76-43
+33
83
2
Internazionale
38
24
10
4
81-36
+45
82
3
Atalanta Bergamo
38
23
9
6
98-48
+50
78
4
Lazio
38
24
6
8
79-42
+37
78
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Juventus
Meer over Juventus
Meer M. de Ligt
Meer over M. de Ligt
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.