Juventus-defensie zakt met De Ligt door het ijs in Rome

Reacties

Juventus heeft in de titelstrijd van de Serie A een nieuwe dreun gekregen. Zaterdagavond ging het tegen nummer drie Lazio ondanks een goal van Cristiano Ronaldo mis.

Juventus-defensie zakt met De Ligt door het ijs in Rome
© Pro Shots
Lazio
Lazio
3 - 1
Juventus
Juventus

De test in Rome was misschien nog wel de zwaarste tot nu toe voor De Ligt in het shirt van Juventus. Hij kreeg te maken met de meest dodelijke Serie A-spits van dit moment: Ciro Immobile. De topscorer van Italië stond na veertien speelrondes al op zeventien goals en was negen competitiewedstrijden op rij trefzeker geweest. Immobile had in de Serie A dit seizoen zelfs al vaker gescoord dan Cristiano Ronaldo, Paulo Dybala en Gonzalo Higuaín bij elkaar. Dat zei met name wat over de vorm van Ronaldo.

De laatste weken was er al veel kritiek op de Portugees. Ronaldo kreeg van Maurizio Sarri opnieuw het vertrouwen en vormde een koppel met Dybala, met Federico Bernardeschi daar kort achter. De drie combineerden in de openingsfase vlot. Dybala was al snel gevaarlijk met een gekruld schot dat goed werd gepakt door Lazio-goalie Thomas Strakosha. Ronaldo hielp Bernardeschi even later aan een goede kans. De sterspeler controleerde de bal geweldig en gaf voor richting tweede paal, waar zijn Italiaanse ploeggenoot net niet goed genoeg bij de bal kon om binnen te koppen.

De 0-1 viel in de 25ste minuut alsnog. Dybala zette een vloeiende combinatie op. Ronaldo gaf de bal mee aan Rodrigo Bentancur en werkte zelf af uit de perfecte voorzet van de Uruguayaan. Het was misschien wel de meest vloeiende Juventus-aanval van dit seizoen. Lazio toonde veerkracht na die tegenvaller. Immobile was gevaarlijk en Joaquin Correa zorgde ook voor dreiging. Lazio meende vlak voor rust recht te hebben op een strafschop na een sliding van Emre Can in duel met Lucas Leiva. De strafschop kwam er niet, wel een corner. Daaruit kopte Luiz Felipe de 1-1 binnen.

Juventus leek in de tweede helft de controle over de wedstrijd te hebben, maar had wel moeite om tot kansen te komen. Eén keer werd het enorm geholpen door Lazio. Strakosha leverde de bal zo in bij Dybala bij een misverstand met verdediger Francesco Acerbi. Dybala negeerde Ronaldo bij het uitspelen van die kans en stuitte op Strakosha. Het was eigenlijk de laatste grote mogelijkheid voor Juventus, dat de wedstrijd zag keren bij een counter van Lazio. Cuadrado zat mis bij het stoppen van Manuel Lazzari. De rechtsback van Juve kreeg eerst nog geel, maar moest na ingrijpen van de VAR met direct rood vertrekken.

Lazio had maar vijf minuten nodig om gebruik te maken van de grotere ruimtes. Luis Alberto lanceerde Sergej Milinkovic-Savic op weergaloze wijze met een dieptepass. De Serviër kreeg net teveel ruimte van De Ligt en rondde uitstekend af: 2-1. Het leek einde verhaal voor Juventus toen de bal even later ook nog op de stip ging nadat Wojciech Szczesny in contact kwam met Joaquin Correa toen de Argentijn alleen voor de keeper verscheen. Immobile nam de strafschop en stuitte tot twee keer toe op Szczesny.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De heldhaftige reddingen van de Pool hadden voor Juventus weinig effect. Higuaín werd nog ingebracht bij de zoektocht naar de gelijkmaker, maar die werd niet meer gevonden. De wedstrijd was weggegeven door Cuadrado, die miszat met het timen van de tackle op Lazzari. Daarna werd ook niet vlekkeloos verdedigd bij de goal van Milinkovic-Savic. Het was geen overduidelijke fout van De Ligt, maar de ex-Ajacied zal zich wel afvragen of hij het niet beter had kunnen doen in het beslissende duel bij de 2-1.

De Oude Dame kreeg in de absolute slotfase nog een derde treffer om de oren. Invaller Felipe Caicedo bepaalde de eindstand bij een counter op 3-1. Juventus ziet de achterstand op Internazionale in deze speelronde groeien. De koploper van de Serie A speelde vrijdagavond al gelijk tegen AS Roma en heeft nu een marge van twee punten.

Serie A

Stand Serie A 2019/2020

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Juventus
38
26
5
7
76-43
+33
83
2
Internazionale
38
24
10
4
81-36
+45
82
3
Atalanta Bergamo
38
23
9
6
98-48
+50
78
4
Lazio
38
24
6
8
79-42
+37
78
5
AS Roma
38
21
7
10
77-51
+26
70
6
AC Milan
38
19
9
10
63-46
+17
66
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.