Sarri heeft drie maanden nodig

Reacties

Chelsea-manager Maurizio Sarri heeft om tijd gevraagd na de gewonnen oefenwedstrijd tegen Olympique Lyon. Om de kampioensvorm te bereiken heeft de Italiaan enkele maanden nodig, zo zei hij dinsdagavond.

Sarri heeft drie maanden nodig

Tegen Lyon, waar Kenny Tete en Memphis Depay speeltijd kregen, kon Sarri voor het eerst in de voorbereiding weer een beroep doen op WK-ganger Eden Hazard. 'Ik ben erg blij dat ik met al mijn spelers kan werken. Deze oefenwedstrijden komen eigenlijk te vroeg', liet de coach weten aan de toegestroomde pers.

Chelsea speelde op de International Champions Cup drie oefenduels, alle drie werden via penalty's beslist. Tegen Arsenal verloor Chelsea de strafschoppenserie, Internazionale en Olympique Lyon werden wel verslagen.

Sarri nam relatief laat in de voorbereiding het stokje over van Antonio Conte, die werd ontslagen door Chelsea. De formatie uit Londen speelt daarom ook niet het zogeheten Sarri-voetbal. 'In twee, drie maanden kunnen we een erg goed team vormen', schatte de Italiaan in.

Mogelijk moet in dat erg goede team een nieuwe keeper de nul houden. Thibaut Courtois lijkt een vertrek naar Real Madrid te forceren en daarom heeft Chelsea de pijlen gericht op talent Kepa Arrizabalaga (23). 'Ik heb hem een jaar geleden aan het werk gezien', erkende Sarri. 'Mijn eerste indruk was dat hij een erg goede keeper is. Jong, maar erg goed.'

Chelsea speelt zaterdag zijn eerste competitieduel van het seizoen, Huddersfield Town is dan de tegenstander.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.