Wijnaldum en Memphis laten zich zien in laatste tests

Georginio Wijnaldum en Memphis Depay hebben dinsdag de voorbereiding op het seizoen positief afgesloten. Liverpool won mede dankzij Wijnaldum in het laatste oefenduel, terwijl Memphis sterk speelde op Stamford Bridge.

Liverpool - Torino 3-1
Liverpool speelde op Anfield tegen Torino in de laatste test voor de Premier League-ouverture tegen West Ham United. De ploeg van Jürgen Klopp slaagde vrij eenvoudig. Na een gemiste penalty van aanwinst Fabinho schoot Roberto Firmino in de 21ste minuut fraai raak op aangeven van Mohamed Salah en drie minuten later was het al de beurt aan Wijnaldum, die goed afrondde na een heerlijke aanval. Tijdens de 5-0 oefenzege op Napoli was Wijnaldum ook al trefzeker.

Na die dubbelslag herstelde Torino de schade deels door een snoeiharde kopbal van topschutter Andrea Belotti. Na veel wisselingen aan beide zijden - Wijnaldum en Virgil van Dijk bleven na rust in de kleedkamer achter - nam Daniel Sturridge het slotakkoord voor zijn rekening in de 87ste minuut.

De Premier League-kanonnen in vogelvlucht: Klopps kampioenselftal compleet

Chelsea - Olympique Lyon 0-0 (Chelsea wint na penalty's)
Chelsea sloot de voorbereiding af tegen het Olympique Lyon van Memphis in een oefenduel in de International Champions Cup. De aanvaller was in de eerste helft de meest dreigende man van het veld tegen het elftal van de nieuwe trainer Maurizio Sarri, die veel spelers testte en in de slotfase de teruggekeerde WK-gangers N'Golo Kanté, Olivier Giroud en Eden Hazard liet invallen.

De grootste kans voor rust was voor Houssem Aouar na perfect voorwerk van Memphis, maar het talent uit Lyon schoot niet met scherp. In de tweede helft was Bertrand Traoré veelal betrokken bij het Franse aanvalsspel, terwijl Chelsea gevaarlijk werd via Kanté en Ross Barkley. In de slotfase werd Memphis vervangen door Kenny Tete. Na een strafschoppenserie kwam er een winnaar in de vorm van Chelsea, doordat Pape Cheik als enige miste. Tete schoot wel raak vanaf elf meter, Hazard produceerde de winnende penalty.

Na het verlies in de strijd om het Community Shield tegen Manchester City (2-0) en de zege op Lyon kan Sarri zich opmaken voor zijn Premier League-debuut, de uitwedstrijd tegen Huddersfield Town op zondag. Lyon speelt op dezelfde dag thuis tegen Amiens.

Borussia Dortmund - Napoli 1-3
De oude werkgever van Sarri, tegenwoordig onder leiding van Carlo Ancelotti, zegevierde in een vriendschappelijk duel met Borussia Dortmund. Napoli kwam op voorsprong via Arek Milik, die na zwak uitverdedigen van BVB heerlijk uithaalde: 0-1. Na een half uur verdubbelde verdediger Nikola Maskimovic de marge, waarna Dortmund terugkwam in de wedstrijd via Maximilian Philipp en José Callejón in blessuretijd de 1-3 voor zijn rekening nam.