Liverpool verpulvert Napoli bij debuut Alisson, Wijnaldum trefzeker

Alisson Becker had zich geen beter debuut voor Liverpool voor kunnen stellen. De duurste doelman aller tijden hield tegen Napoli zijn doel schoon en zag zijn nieuwe ploeggenoten voor een ruime overwinning zorgen. Georginio Wijnaldum maakte een van de Engelse goals.

Liverpool
Liverpool
5 - 0
Napoli
Napoli

Alisson werd deze zomer voor liefst 62,5 miljoen euro overgenomen van AS Roma en maakte zaterdag in het Avivastadion in Dublin zijn eerste speelminuten voor Liverpool. Virgil van Dijk en Wijnaldum hadden ook een basisplaats tegen Napoli en binnen tien minuten stond Liverpool al met 2-0 voor. James Milner opende met een hard schot de score en leverde even later de assist op de rake kopbal van Wijnaldum. Napoli-keeper Orestis Karnezis zag er bij deze goal niet goed uit.

Napoli probeerde iets terug te doen via Lorenzo Insigne, die zijn harde schot in de hoek stijlvol gekeerd zag worden door Alisson. Meer had de debuterende doelman in de eerste helft niet te doen. Liverpool controleerde en nam de 2-0 voorsprong zonder al te veel moeite mee de rust in. Een klein kwartier in de tweede helft schoot Mohamed Salah de 3-0 binnen en via Daniel Sturridge en Alberto Moreno liep Liverpool verder uit: 5-0.

Van Dijk deed net als Alisson de hele wedstrijd mee bij Liverpool, terwijl Wijnaldum na een uur plaats maakte voor Curtis Jones. De ploeg van Jürgen Klopp speelt dinsdag zijn laatste oefenwedstrijd, tegen Torino, voordat het nieuwe seizoen in de Premier League begint. Liverpool krijgt op zondag 12 augustus bezoek van het flink versterkte West Ham United van Manuel Pellegrini.