Sarcastische Guardiola reageert op kritiek: 'Ik accepteer alles, mijn vriend'

Reacties

Heeft Pep Guardiola dit seizoen al gefaald bij Manchester City? Die vraag werd hem voorgelegd tijdens zijn persconferentie en de manager nam die niet erg serieus, zo bleek wel uit zijn antwoord.

Sarcastische Guardiola reageert op kritiek: 'Ik accepteer alles, mijn vriend'
© Pro Shots

Dat Manchester City de Premier League-titel al bijna kan vergeten door een achterstand van veertien punten op koploper Liverpool zorgt voor meer druk bij de wedstrijden in het FA Cup-toernooi. Zaterdag zal de ploeg nog niet in de problemen komen, met Port Vale komt er een club uit de League Two op bezoek. Een paar journalisten probeerden de druk vrijdagmiddag echter wel op te voeren. Het leidde tot een opmerkelijk gesprek.

Journalist: 'Eerder zei je dat het na twee succesvolle seizoenen normaal zou zijn dat jullie wat meer wedstrijden zouden verliezen. Moet je dan ook een bepaald gevoel van falen accepteren? Natuurlijk heeft Liverpool al een grote voorsprong, maar de toernooien zijn nog… Er is nog veel om voor te spelen. Maar is er al een gevoel van falen dat jij moet accepteren na twee succesvolle seizoenen?'

Guardiola: 'Ik accepteer alles, mijn vriend. Echt alles. Normaal heb ik dat gevoel ieder jaar, sinds ik zes prijzen op rij heb gepakt in mijn eerste seizoen bij Barcelona. De jaren daarna faalde ik. Dus ik accepteer het, geen probleem.'

Guardiola liet eerder al blijken te vinden dat er door Engelse media bij het beoordelen van trainers en ploegen als geheel teveel wordt gefocust op resultaten. Hij reageerde de laatste maanden wel vaker gepikeerd, toen City steeds meer achterstand opliep op Liverpool. Dit seizoen lijkt het eerste seizoen sinds 2016/17 te worden dat Guardiola niet de landstitel pakt. De FA Cup en League Cup zullen dan in Manchester als troostprijzen voelen, maar het jaar kan natuurlijk nog wel gered worden in de Champions League. Daarin is Real Madrid de tegenstander in de eerste ronde van de knock-outfase.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Manchester City
Manchester City
4 - 1
Port Vale
Port Vale
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.