Guardiola helder over plannen met 'onmisbare' oogappel Fernandinho (34)

Reacties

Fernandinho is inmiddels 34 jaar oud, maar Pep Guardiola heeft nog geen plannen om de Braziliaan te vervangen. Manchester City praat met de routinier over een verlenging van de samenwerking.

Guardiola helder over plannen met 'onmisbare' oogappel Fernandinho (34)
© Pro Shots

Fernandinho beschikt op dit moment over een aflopend contract in het Etihad Stadium, waar hij sinds de zomer van 2013 actief is. Hij won tot dusver drie keer de landstitel met City en is bijzonder belangrijk in het team van Guardiola. Vorig seizoen bleek bijvoorbeeld bij absentie van Fernandinho dat City geen geschikte vervanger voor de Braziliaan in de selectie had zitten.

Afgelopen zomer werd dit opgelost met het aantrekken van Rodri, die voor veel geld werd overgenomen van Atlético Madrid. City wilde overigens ook Frenkie de Jong hebben; hij koos echter voor Barcelona. De komst van Rodri heeft niet tot gevolg gehad dat Fernandinho minder aan spelen toekomt. Dit seizoen speelt de oogappel van Guardiola door blessures van Aymeric Laporte en John Stones, en het zomerse vertrek van Vincent Kompany, centraal achterin bij City. Ook op die positie maakt hij een zekere indruk.

Guardiola heeft bij de technische leiding duidelijk gemaakt dat hij Fernandinho absoluut nog niet wil verliezen. 'Natuurlijk wil ik dat hij blijft', zei de coach vrijdag op zijn persconferentie. 'En ik heb er vertrouwen in dat hij blijft. Ik heb genoten van de drieënhalf jaar waarin we nu samenwerken. Hij hoeft me niet meer te overtuigen, hij heeft me vanaf dag één al overtuigd. Fernandinho weet hoe we hem waarderen. Hij is een van de beste spelers uit de geschiedenis van deze club.'

Overigens is het de vraag wat er gaat gebeuren met de vaste basisplaats van Fernandinho als Laporte weer fit is. Laporte heeft de training inmiddels hervat. 'Aymeric heeft donderdag voor het eerst meegedaan en kon zo'n tien tot vijftien minuten met de ploeg meedoen', zei Guardiola. 'Hij voelt zich steeds beter en ik denk dat hij volgende week ergens klaar zal zijn voor een volledige training.' Laporte staat sinds augustus buitenspel met een zware knieblessure.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.