Salah is terug: Klopp niet verrast door de bijzondere cijfers van zijn topscorer

Reacties

Mohamed Salah scoorde zes competitiewedstrijden op rij niet, maar was zondag weer eens goud waard voor Liverpool, door twee goals te maken in de uitwedstrijd tegen West Ham United. Met deze dubbelslag trad hij in de voetsporen van Liverpools clubtopscorer aller tijden, Ian Rush.

Salah is terug: Klopp niet verrast door de bijzondere cijfers van zijn topscorer
© Pro Shots
Liverpool
Liverpool
2 - 1
West Ham United
West Ham United

Salah was vorige week ook al tweemaal trefzeker in de bekerwedstrijd tegen Manchester United (3-2 nederlaag) en staat na zijn dubbelslag tegen West Ham op 21 doelpunten in dit seizoen. De Egyptenaar heeft nu in vier seizoenen op rij minstens twintig goals gemaakt voor Liverpool. De laatste speler die daarin slaagde was Rush, in de jaren tachtig.

'Ik ben niet verrast door dat feitje', sprak Jürgen Klopp zondag over de bijzondere prestatie van Salah. 'Hij heeft altijd een enorm verlangen om te scoren en is gewoon een speler van wereldklasse, daar bestaan geen twijfels over. Hij heeft geweldig gespeeld tegen West Ham, was overal bij betrokken. Hij hield de bal goed bij zich, was sterk in de passing en had volledige controle over de wedstrijd.'

Salah is met vijftien competitietreffers de topscorer van de Premier League, maar had voor zondag dus al een tijdje niet gescoord in de competitie. Zijn laatste doelpunten dateerden van 19 december, toen hij twee keer scoorde tegen Crystal Palace. Tegen West Bromwich Albion, Newcastle United, Southampton, Manchester United, Burnley en Tottenham Hotspur scoorde hij vervolgens niet.

Hoewel: Salah was wel trefzeker tegen Tottenham, maar deze goal werd afgekeurd. 'Dat was al een goed signaal voor hem', dacht Klopp. 'Hij was niet blij dat hij een tijdje niet scoorde, maar alles wat je kan doen is het blijven proberen en het niet te forceren. Dat heeft Mo uitstekend gedaan.'

Premier League

Stand Premier League 2020/2021

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
27
5
6
83-32
+51
86
2
Manchester United
38
21
11
6
73-44
+29
74
3
Liverpool
38
20
9
9
68-42
+26
69
4
Chelsea
38
19
10
9
58-36
+22
67
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Mohamed Salah
Meer over Mohamed Salah
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.