Fenomeen Fernandes overschaduwt Van de Beek tegen Liverpool zelfs als invaller

Reacties

Manchester United heeft zondag ten koste van aartsrivaal Liverpool de vijfde ronde van het FA Cup-toernooi bereikt. Donny van de Beek had bij de ploeg van Ole Gunnar Solskjaer weer eens een basisplaats, maar het was zijn vervanger die uitgroeide tot de matchwinner.

Fenomeen Fernandes overschaduwt Van de Beek tegen Liverpool zelfs als invaller
© Pro Shots
Manchester United
Manchester United
3 - 2
Liverpool
Liverpool

United en Liverpool stonden vorige week ook al tegenover elkaar, toen in de competitie en op Anfield, en maakten er toen bepaald geen spektakelstuk van (0-0). Zondag was het een stuk leuker, al kwam de wedstrijd waarin Van de Beek zich weer eens mocht laten zien wel moeizaam op gang. Na een ruim kwartier aftasten was de eerste kans direct raak.

Mohamed Salah zette de bezoekers op voorsprong. De Egyptenaar werd met een splijtende steekpass gevonden door Roberto Firmino en wipte de bal beheerst over Dean Henderson heen. Het doelpunt gaf leven aan de wedstrijd en Mason Greenwood maakte na een fantastische assist van Marcus Rashford de gelijkmaker. Kort hierna zorgde Van de Beek op aangeven van Rashford voor gevaar, maar hij probeerde de bal kort voor Alisson Becker af te geven en dat mislukte.

© Pro Shots

Kort in de tweede helft kwam United alsnog op voorsprong. Deze keer waren de rollen omgedraaid en was Greenwood de aangever en Rashford de afmaker. Liverpool, met Georginio Wijnaldum op het middenveld, moest in de achtervolging en vond de 2-2 al snel. Na een grote gemiste kans voor James Milner maakte Salah zijn tweede van de avond. Opnieuw zorgde Firmino voor de assist.

Liverpool wilde meer en Klopp bracht Sadio Mané in de ploeg voor Wijnaldum, terwijl Solskjaer even later Van de Beek verving voor Bruno Fernandes. Vanaf de kant zagen de Nederlanders hoe Salah dicht bij zijn hattrick kwam; de Liverpool-aanvaller schoot nu echter op de hand van Henderson. Niet lang daarna schoot Fernandes aan de overkant van het veld wél raak. Uit een vrije trap op de rand van het strafschopgebied maakte hij het winnende doelpunt.

Voor Liverpool betekent de uitschakeling een zoveelste tegenvaller in de afgelopen periode. The Reds hebben nu maar een van de laatste zeven (!) wedstrijden gewonnen en gaan donderdag in de Premier League op bezoek bij Tottenham Hotspur. Bij United wordt het vertrouwen alsmaar groter; dinsdag komt hekkensluiter Sheffield United op bezoek op Old Trafford. In het FA Cup-toernooi is in februari West Ham United de volgende tegenstander. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.