Salah haalt zijn gram en maakt Liverpool winnaar van het weekend

Reacties

Liverpool heeft zondagavond zijn tweede zege op rij geboekt in de Premier League. Mohamed Salah was de grote man bij The Reds.

Salah haalt zijn gram en maakt Liverpool winnaar van het weekend
© Pro Shots
West Ham United
West Ham United
1 - 3
Liverpool
Liverpool

Liverpool kende een dramatische fase rond de jaarwisseling waarin de ploeg van Jürgen Klopp in de premier League vijf keer op rij niet wist te winnen en bovendien slechts één keer scoorde. Dat werd met name Salah aangerekend: de Egyptenaar kreeg kritiek op zijn zelfzuchtigheid voor het doel. In het FA Cup-duel met Manchester United scoorde Salah wél tweemaal, maar verloor Liverpool alsnog.

Afgelopen donderdag boekte Liverpool dan eindelijk een bevrijdende zege op Tottenham Hotspur en daar werd zondag een vervolg aangegeven op bezoek bij West Ham. De uitstekend presterende ploeg van David Moyes wist de bezoekers een klein uur tegen te houden, maar in minuut 57 was het raak. Op aangeven van invaller Curtis Jones krulde Salah de bal in de verre hoek: 0-1.

Tien minuten later zorgde de rappe linkspoot voor het hoogtepunt van de wedstrijd. Na een hoekschop van West Ham kwam Liverpool er razendsnel uit via Trent Alexander-Arnold en Xherdan Shaqiri. Salah controleerde de perfecte pass van de Zwitser geweldig en tikte de bal subtiel langs de uitstormende Lukasz Fabianski: 0-2.

Het was, ondanks een droogte van zes duels, toch alweer zijn vijftiende doelpunt in de Premier League dit seizoen. Salah is daarmee met afstand de topscorer van de Engelse competitie. In de slotfase vielen er aan beide kanten nog goals. Georginio Wijnaldum maakte zijn tweede competitietreffer van het seizoen na een prachtige aanval en Craig Dawson scoorde nog uit een hoekschop.

Evengoed doet Liverpool geweldige zaken met de uitzege op West Ham. De formatie van Klopp profiteert optimaal van het puntenverlies van Manchester United, Leicester City en Everton. De regerend kampioen is zo samen met Manchester City de winnaar van het weekend.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Leicester City
Leicester City
1 - 3
Leeds United
Leeds United

Leicester moest het zondag opnieuw zonder topscorer en sterspeler Jamie Vardy doen. De 34-jarige spits herstelt van een rugblessure en werd node gemist tegen Leeds. Harvey Barnes opende nog wel de score op aangeven van James Maddison, maar het feest was van korte duur voor The Foxes. Patrick Bamford nam de bezoekers namelijk nadrukkelijk bij de hand.

Met een doelpunt en twee assists bezorgde hij Leeds de tweede overwinning op rij. De promovendus neemt daardoor afstand van de degradatiezone en staat weer twaalfde. Leicester moet door het tweede puntenverlies op rij even pas op de plaats maken in de titelrace. Koploper Manchester City heeft nu vijf punten meer met nog een duel te gaan.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Premier League

Stand Premier League 2020/2021

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
27
5
6
83-32
+51
86
2
Manchester United
38
21
11
6
73-44
+29
74
3
Liverpool
38
20
9
9
68-42
+26
69
4
Chelsea
38
19
10
9
58-36
+22
67
5
Leicester City
38
20
6
12
68-50
+18
66
6
West Ham United
38
19
8
11
62-47
+15
65
7
Tottenham Hotspur
38
18
8
12
68-45
+23
62
8
Arsenal
38
18
7
13
55-39
+16
61
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.