Rumoer bij PSG leidt tot nieuwe geluiden over Barça-rentree Messi

Reacties

Het is nog steeds niet duidelijk waar Lionel Messi na dit seizoen speelt. De Argentijn heeft bij Paris Saint-Germain een aflopend contract en de huidige situatie in Parijs voedt in Spaanse media speculaties over een terugkeer bij Barcelona.

Rumoer bij PSG leidt tot nieuwe geluiden over Barça-rentree Messi
© Pro Shots
PSG
PSG
0 - 2
Rennes
Rennes

Messi ging zondag met PSG in Parc des Princes onderuit tegen Stade Rennes en werd uitgejouwd door een deel van de achterban van de Franse topclub. PSG verloor voor het eerst sinds 3 april 2021 in eigen huis: de Parijzenaars bleven 35 thuisduels op rij ongeslagen. Eerder kreeg wereldkampioen Messi ook de nodige kritiek over zich heen na de uitschakeling in de Champions League tegen Bayern München.

Na de nederlaag tegen Rennes werd PSG-trainer Christophe Galtier gevraagd naar de toekomst van Messi in Parijs. 'Leo, de raad van bestuur en de president praten veel met elkaar, maar het is nu te vroeg om zijn toekomst te bespreken. Het zou voor iedereen geweldig zijn als hij zijn contract verlengt', zei Galtier op de persconferentie.

'Ik weet dat er veel kritiek op hem was na onze uitschakeling in de Champions League, maar Leo is sinds zijn komst al heel vaak bepalend geweest voor ons', zei de trainer van PSG. Messi staat dit seizoen na 32 officiële wedstrijden op achttien doelpunten en zeventien assists. Volgens L'Équipe zou PSG niet meer het onderste uit de kan willen halen voor een nieuwe verbintenis.

Open armen
Barcelona-speler Sergi Roberto werd zondag na El Clásico geconfronteerd met de situatie van Messi en zou een terugkeer van de clubicoon toejuichen. 'We zouden Leo met open armen ontvangen, maar op dit moment kan ik er niet veel over zeggen. Het is meer een kwestie voor onze trainer en de clubleiding', zei de ex-teamgenoot van Messi tegen Jijantes.

De doelpuntenmaker voor Barça tegen Real Madrid begrijpt niet dat er bij PSG kritiek is op Messi. 'Ik snap dat echt niet. Leo is goed bezig bij PSG en nu geven ze hem de schuld voor de uitschakeling in Europa. Hij is en blijft een geweldige speler. Wanneer hij weer terug zou keren, dan zorgen we ervoor dat hij zich thuis voelt', besluit Roberto.

LaLiga

Stand LaLiga 2022/2023

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Barcelona
38
28
4
6
70-20
+50
88
2
Real Madrid
38
24
6
8
75-36
+39
78
3
Atlético Madrid
38
23
8
7
70-33
+37
77
4
Real Sociedad
38
21
8
9
51-35
+16
71
5
Villarreal
38
19
7
12
59-40
+19
64
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.