Ruim negen miljoen per goal voor Tévez tijdens 'vakantie' in China

Reacties

Carlos Tévez heeft een boekje open gedaan over zijn verblijf in China. De Argentijnse superster van weleer vierde naar eigen zeggen 'zeven maanden vakantie' en is inmiddels teruggekeerd bij jeugdliefde Boca Juniors.

Ruim negen miljoen per goal voor Tévez tijdens 'vakantie' in China

In januari 2017 verkaste Tévez van de Argentijnse topclub naar Shanghai Shenhua FC in China. Bij aankomst in Azië had de ex-speler van onder meer Manchester United, Manchester City en Juventus het alweer gehad. 'Toen ik geland was in China, wilde ik terug naar Boca', vertelde Tévez tegenover Argentijnse televisie.

Toch bleef de aanvaller een klein jaar voetballen in de Chinese Super League, al kon Tévez niet écht overtuigen. De spits had overgewicht en scoorde in zestien competitiewedstrijden slechts vier keer. Het leverde hem kritiek en zelfs een plek op de bank op, maar dat heeft weinig met Tévez gedaan. 'Het is oké, want ik was voor zeven maanden op vakantie', grapte hij.

Vakantiegeld
Gedurende die 'vakantie' verdiende Tévez bakken met geld. Naar verluidt verdiende hij 37,5 miljoen euro per jaar. Dit komt automatisch neer op een weeksalaris van dik zevenhonderdduizend euro. Per goal die Tévez maakte voor Shenhua (vier), betaalde de Chinese club ruim negen miljoen euro.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.