Te zware Tévez haalt uit: 'Chinese voetbal kan over vijftig jaar nog niet mee'

Reacties

Carlos Tévez is helemaal klaar met het Chinese voetbal. In een interview haalt de spits van Shanghai Shenhua, dat zaterdag tegen een bizarre nederlaag opliep, hard uit naar de spelers en manier van spelen in het land van zijn werkgever.

Te zware Tévez haalt uit: 'Chinese voetbal kan over vijftig jaar nog niet mee'

De 33-jarige aanvaller stoort zich aan het niveau in China. 'De spelers zijn niet technisch geschoold, zoals de Zuid-Amerikanen of de Europeanen, die voetbal leren in hun jeugd', zegt hij in gesprek met het Franse SFR Sport. 'Ze zijn technisch niet goed.'

Hoewel verschillende Chinese clubs de laatste jaren veel geld in het voetbal steken door grote namen als Tévez te halen, ziet Carlitos het Chinese voetbal niet dichter bij het Europese voetbal komen. 'Het voetbal is anders, ze spelen niet op dezelfde manier. Ik denk dat hun voetbal zelfs over vijftig jaar nog niet meekan.'

De uitspraken van Tévez volgen op een bewogen week. Hoewel zijn trainer Wu Jingui hem een oorvijg verkocht omdat de Argentijn met overgewicht kampt, kwam de spits dit weekend tegen Shanghai SIPG in het begin van de tweede helft bij een 0-0 stand binnen de lijnen. De aanvaller scoorde, maar de bezoekers verloren met liefst 6-1.

Tévez, die ongeveer 700 duizend euro per week mag bijschrijven, scoorde sinds zijn komst in december slechts driemaal in dertien competitieduels.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.