Te zware Tévez: 700 duizend euro per week, maar geen basisplaats

Reacties

Carlos Tévez is voorlopig zijn basisplaats kwijt bij Shanghai Shenhua. De 33-jarige Argentijn moet van de nieuwe trainer Wu Jingui eerst afvallen voordat hij regelmatig wordt ingezet.

Te zware Tévez: 700 duizend euro per week, maar geen basisplaats

'Fysiek is Tévez er niet klaar voor. Hij heeft overgewicht, net als Fredy Guarín. Het is mijn verantwoordelijkheid om een capabel team te kiezen. Wat heeft het voor zin spelers op te stellen die niet tot het gaatje kunnen gaan?', laat Jingui weten in Chinese media.

Jingui volgde onlangs Gustavo Poyet op, die de club verliet na een matige serie. Shanghai Shenhua bivakkeert in de middenmoot, waar het team had ingezet op een gooi naar de titel.

Om die ambitie te bewerkstelligen werd in december Tévez aangetrokken. De Argentijn verdient ongeveer 700 duizend euro per week, maar scoorde slechts tweemaal in twaalf competitiewedstrijden.

Dat wil zeggen dat Shanghai Shenhua voor elke Tévez-goal tot nu toe ruim dertien miljoen euro betaalde. Of de Argentijn dit getal snel naar beneden bij kan stellen, valt te bezien. Jingui kijkt in elk geval niet naar namen of reputaties. 'Ik heb veel sterren in mijn selecties gehad en nooit spelers op basis van hun status opgesteld.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.