Ruilen de nieuwe transfertrend? Niet voor PSV

Reacties

PSV zal tijdens de komende transferperiode niet inzetten op het ruilen van spelers, zo zegt algemeen directeur Toon Gerbrands.

Ruilen de nieuwe transfertrend? Niet voor PSV
© Pro Shots

Een aantal bestuurders van buitenlandse clubs voorspelt dat de transfermarkt deze zomer de gedaante aanneemt van een ruilbeurs. Clubs worden financieel zwaar getroffen door de coronapandemie, met verstrekkende gevolgen voor de transferbudgetten. 'Ruilen wordt onderdeel van het spel. Dat is de manier waarop het volgend seizoen zal gaan voor Europese clubs', keek vicevoorzitter Jordi Cardoner van Barcelona in gesprek met ESPN al in de glazen bol.

'Ruilen? Nee, dat past niet in het businessmodel van PSV', aldus Gerbrands, die wel denkt dat de markt er heel anders uit komt te zien. 'Ik verwacht weinig, of in ieder geval minder transfers.'

Tot nu toe vertrekken alleen Daniel Schwaab, doelman Yanick van Osch en de huurlingen Kostas Mitroglou en Ricardo Rodríguez bij PSV. Daar komen zeven vérhuurde spelers voor terug, onder wie Maxi Romero, Dante Rigo, Mauro Júnior en Jeroen Zoet. Op voorhand hebben de Eindhovenaren dus al een brede selectie staan, waardoor de noodzaak voor inkomende transfers niet groot is.

Bekijk hier al onze video's
Meer PSV
Meer over PSV
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.